Tenis

Na korak do trofeja: Ivan Dodig i Austin Krajicek u finalu Roland-Garrosa

Branimir Korać • četvrtak, 08.06.2023.
Na korak do trofeja: Ivan Dodig i Austin Krajicek u finalu Roland-Garrosa
Foto: EPA

Ivan Dodig i Austin Krajicek izborili su prolaz u finale muških parova u Roland-Garrosu. U polufinalu su bili bolji od Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa...

Ivan Dodig prošao je peti put u finale muških parova na Grand Slam turnirima. Drugi put mu je to pošlo za rukom s Austinom Krajicekom i to ponovno u Parizu.

Igraj na mečeve Roland-Garrosa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dodig i Krajicek igrali su u finalu Roland-Garrosa i prošle godine, a tada su tijesno poraženi (7:6, 6:7, 6:3) od Marcela Arevala i Jean-Juliena Rojera.

Hrvatski tenisač već ima jednu titulu iz Pariza u ovoj konkurenciji, 2015. godine osvojio ju je s Marcelom Melom kada su u finalu bili bolji od braće Bryan.

U današnjem polufinalu bili su bolji od Marcela Granollersa i Horacija Zeballosa koje su svladali sa 6:3, 7:6. I prošle godine su se s njima susreli u polufinalu Roland-Garrosa i tada su ih svladali s 4:6, 7:6, 7:5.

Ovaj put bilo je lakše. U prvom setu su spasili sve četiri break lopte, a svoju jednu su realizirali te su uzeli set sa 6:3.

Drugi set donio je borbu do kraja, kod 6:5 Dodig i Krajicek spasili su tri set lopte i onda u tie-breaku poveli s 4:0 nakon čega se Granollers i Zeballos nisu uspjeli oporaviti.

U finalu će igrati protiv Middelkoopa i Miesa ili Gillea i Vliegena.

Roland-Garros, polufinale:
Ivan Dodig/Austin Krajicek (Hrvatska/SAD, 4) - Marcel Granollers/Horacio Zeballos (Španjolska/Argentina, 10) 6:3, 7:6(3)

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!