Košarka

Nuggetsima pobjeda gotovo donosi titulu, Heat pod imperativom

Branimir Korać • petak, 09.06.2023.
Nuggetsima pobjeda gotovo donosi titulu, Heat pod imperativom
Foto: EPA

Večeras je na rasporedu četvrta utakmica finalne serije NBA lige. Denver Nuggetsi vode 2-1 protiv Miami Heata i novom pobjedom u Miamiju posve bi se približili naslovu prvaka...

Finalna serija NBA lige između Miami Heata i Denver Nuggetsa "vratila se na početak", moglo bi se tako reći. Miami je upisao pobjedu u drugom susretu u Denveru te napravio break, ali Nuggetsi su odmah uzvratili i u Miamiju glatkom pobjedom vratili prednost domaćeg parketa.

Igraj na Miami Heat - Denver Nuggets na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon pobjede u Denveru, glavni cilj Miamija bio je dobiti naredne dvije utakmice kod kuće i tako u potpunosti preuzeti kontrolu nad serijom, međutim ispriječila su se dva faktora za koje se znalo da će biti problem i nisu zaustavljeni.

Riječ je o Nikoli Jokiću i Jamalu Murrayu koji su odigrali utakmicu za povijest. Njih dvojica na svojim leđima su iznijeli taj susreta, po prvi put u povijest dva igrača iz jedne momčadi ostvarila su triple-double učinak, obojica su otišli preko 30 poena, a Jokić je prvi u povijesti finala koji je imao učinak od 30+20+10.

Miami protiv ovakvih Jokića i Murraya nije imao šanse, posebno u utakmici u kojoj on nije imao dovoljno raspoloženih igrača. Jimmy Butler i Bam Adebayo nešto su pokušavali, ali nije to bilo dovoljno.

Denver je vratio prednost na svoju stranu, poveo je 2-1 u seriji i ima veliku priliku staviti jednu ruku na trofej pobjedom u večerašnjem susretu. Miami ima veliki imperativ i ne smije si dopustiti poraz. Pobjeda mu osigurava još barem dvije utakmice, ostanak u igri za titulu i još barem jednu utakmicu kod kuće. Poraz je vjerojatno kraj nadanja.

Ne treba Heat otpisati odmah nakon poraza u trećoj utakmici i povratka Denvera u prednost. Pokazao je Miami i protiv Bucksa i protiv Celticsa za što je sposoban. I tu je unaprijed otpisan, ali nije se predao i ostvario je sjajan rezultat u konačnici.

Što su rekli

Jimmy Butler, igrač Heata: "Poraz kao u trećoj utakmici ne smije nam se dogoditi. Ne mogu odgovoriti na pitanje što se dogodilo, možda smo pomislili da smo nešto već napravili, no jednostavno nam se ne smije dogoditi i neće, počevši od mene. Moram zapeti u obrani, boriti se za ničije lopte, ako počnem to raditi, svi će slijediti moj primjer."

Michael Malone, trener Nuggetsa: "Ono što su odigrali Jokić i Murray u drugoj utakmici je njihova daleko najbolja predstava u ovih sedam godina otkako su tu. Jokićeva statistika govori sama za sebe. Koliko puta to mora napraviti da bi vjerovali u njega. Kod njega to izgleda tako lako, dobar šut, malo izgubljenih lopti, dva blokirana šuta, sjajne ruke, odlična komunikacija u pick-and-rollu i košarkaški IQ. Ponestaje mi stvari za reći."

Mjesto, vrijeme

Miami, Kaseya Center, 2:30

Nedostaju

Miami: Tyler Herro, Victor Oladipo (ozljede)

Denver: Collin Gillespie (ozljeda)

Prošli međusobni susret

U trećoj utakmici Denver je slavio u Miamiju sa 109:94. Odličan nastup Nuggetsa uz 34 poena, deset skokova i deset asistencija Murraya te 32 poena, 21 skok i deset asistencija Jokića.

Prognoza

Denver je i dalje favorit, ali Miami nećemo podcijeniti. Heat i dalje ima šanse za povratak i poravnanje na 2-2.

FOTO: EPA/BOB PEARSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!