Nogomet

Pašalić: 'Ostali smo bez najboljeg igrača HNL-a i igrača koji je zabijao i asistirao na Svjetskom prvenstvu'

Krešimir Milić • petak, 09.06.2023.
Pašalić: 'Ostali smo bez najboljeg igrača HNL-a i igrača koji je zabijao i asistirao na Svjetskom prvenstvu'
Foto: Pixsell

Na konferenciji za medije susret polufinala Lige nacija s Nizozemskom najavili su Nikola Vlašić i Mario Pašalić. Dotakli su se klupske sezone, situacije oko Livaje, govorili su kako teku pripreme i gdje vide opasnost kod Nizozemaca...

Nastavljaju pripreme hrvatski reprezentativci za završni turnir Lige nacija u Nizozemskoj. Trebali su danas biti na audijenciji kod pape Franje, ali zbog njegove hitne operacije to je otkazano.

Igraj na Nizozemska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska reprezentacija igra protiv Nizozemske u srijedu za finale Lige nacija, a u slučaju pobjede igrat će protiv boljeg iz ogleda Španjolske i Italije. Susret s Nizozemcima najavili su Nikola Vlašić i Mario Pašalić.

U uvodu je Pašalić kazao kako je s Atalantom ostvario cilj i vratio se u europska natjecanja, a s obzirom da su obojica prijatelji s Markom Livajom nezaobilazno pitanje je bilo i njima na cijeli slučaj koji se odvio posljednjih dana.

"Tužan sam zbog toga kako se to sve odvilo. Poštujem njegovu odluku, ali mi je žao što ga nema. Ostali smo bez najboljeg igrača HNL-a i čovjeka koji je zabijao i asistirao na Svjetskom prvenstvu. O incidentu je sve rečeno i uz njega sam. Osuđujemo ispad, animozitet treba ostaviti sa strane. Ovdje smo svi s istim ciljem, da predstavljamo domovinu i ostvarimo najbolji rezultat. Žao mi je što se to toliko komentira i potencira. Imamo povijesnu šansu za zlato u Ligi nacija. Očekujemo da se koncentriramo na to i ostvarimo najbolji rezultat", rekao je Pašalić, a s njim se složio i Vlašić. Dodao je još Pašalić kako nakon dvije bronce i srebra s velikih natjecanja došlo je vrijeme da se uzme i zlato.

"Nema pritiska, ali tu smo i naravno da ćemo pokušati doći do najboljeg rezultata", rekao je Pašalić.

Bilo je pitanja za veznjaka Atalante i za suigrače koji nastupaju za Nizozemsku, među ostalim i kolika je opasnost od Teuna Koopmeinersa.

"Jedan od sigurno je on. S njim i De Roonom dijelim svlačionicu dosta dugo i poznajem ih jako dobro. Dosta su se rotirali na ovim utakmicama pa ne znam hoće li igrati zajedno ili će jedan ostati na klupi. Nizozemci imaju dosta opasnih igrača", rekao je i dodao kako će izbornik odlučiti na kojoj će on poziciji na kraju igrati.

Svojim odlaskom u Torino jako je zadovoljan Nikola Vlašić.

"Sezonu sam počeo dobro pa sam malo pao, ali na kraju sam se digao i sve je to bilo pun pogodak. Tom posudbom sam se bi otvorio situaciju da idem na Svjetsko prvenstvo s kojeg sam se vratio s broncom. Sezona je tek završila, ali oba kluba znaju moju želju i ja to ne skrivam pa ćemo vidjeti što će biti dalje."

Pašalić je otkrio kako bi mogao nastaviti karijeru u nekom od jačih klubova idućeg ljeta ako dobije konkretnu ponudu. Također je kazao ako ne bude dogovora s nekim drugim klubom da neće imati ništa protiv nastaviti karijeru u Atalanti.

Vlašić se isto osvrnuo na iduće protivnike.

"Mislim da imaju odličnu defenzivnu liniju. Dosta su pomladili momčadi, a Simons je ove sezone eksplodirao. Mislim da su jedna od boljih momčadi u Europi."

Na pitanje koga bi voljeli u finalu Pašalić nije imao posebnog favorita, a Vlašić je kazao da bi možda volio Italiju.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!