Tenis

Đoković izborio 34. Grand Slam finale, Alcaraz pao u četiri seta

Petar Jenjić • petak, 09.06.2023.
Đoković izborio 34. Grand Slam finale, Alcaraz pao u četiri seta
Foto: EPA

Novak Đoković izborio je finale Roland-Garrosa, svoje ukupno 34. na Grand Slamovima. Carlos Alcaraz dobio je jedan set, ali više od toga nije išlo, posebno nakon bolova u desnoj nozi...

Dvoboj Novaka Đokovića i Carlosa Alcaraza u polufinalu Roland-Garrosa, po mnogima je nazvano finale prije finala, a do pobjede je u četiri seta stigao treći tenisač svijeta koji je tako izborio svoje 34. Grand Slam finale.

Igraj na Roland-Garros na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ova dvojica tenisača odigrala su jedan međusobni dvoboj, a to je bilo u Madridu prošle godine kada je u tri teška seta slavio Alcaraz, no Đoković je danas uzvratio i pokazao da je i dalje neprikosnoven kad su u pitanju najvažniji turniri sezone.

Nakon tri sata i 15 minuta igre slavio je sa 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 i sada u finalu čeka bolje iz dvoboja između Alexandera Zvereva i Caspera Ruuda koji će ubrzo izići na teren. Srpski tenisač trenutno je na 22. Grand Slam naslova, a ukupno dva na pariškoj zemlji koju je osvojio 2016. i 2021. godine.

Đoković je u prvom setu napravio break kod 2:1, a nakon toga je spasio četiri break šanse protivnika do kraja seta. Alcaraz je uzvratio u drugom setu kojeg uspijeva dobiti sa 7:5, no tada nastupaju i problemi.

Naime, kod 1:1 u trećem setu osjetio je bol u desnoj nozi, a prije promjene strana nije mogao dobiti liječničku pomoć. Zato je odustao od gema i poklonio Đokoviću break. Publika je zviždala, a srpski tenisač do kraja meča izgubio je još samo jedan gem. Alcaraz se nije uspio oporaviti.

Roland-Garros, polufinale:
Novak Đoković - Carlos Alcaraz 6:3, 5:7, 6:1, 6:1

FOTO: EPA/TERESA SUAREZ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!