Automoto

Na Grobnik se vraća Croatia Challenge, otvoreno PH na kružnim stazama

Miroslav Krpan • petak, 14.06.2024.
Na Grobnik se vraća Croatia Challenge, otvoreno PH na kružnim stazama
Foto: Miroslav Krpan

Drugo natjecanje sezone PH na kružnim stazama na Grobniku uz nastup 30-tak vozača...

Konačno se na Automotodromu Grobnik, na jedinoj hrvatskoj stazi ravnoj onima euro i svjetskog kalibra, vozi utrka ovogodišnjeg domaćeg Prvenstva Republike Hrvatske upotpunjena i s Croatia Challenge, međunarodnim otvorenim prvenstvom Hrvatske na kružnim stazama, raspisanim ove godine. Organizator utrke Grobnik 2024. je Auto sportski klub Kastavac uz suorganizatora Automotodrom Grobnik d.o.o.

Treninzi i dvije bodovne utrke odvijat će se u raspoloživim dnevnim terminima jedne veće automobilističke priredbe Histo Cupa Austria, za koji se očekuje da će okupiti blizu 200 sudionika.

Organizatori su primili 29 prijava iz 11 hrvatskih klubova, a vrijedi pridodati dvije iz Srbije i tri Slovenije u okviru Challenge bodovanja. Ove je godine nacionalno prvenstvo na krugu raspisano u osam različitih divizija, a za nama je gostovanje na novoj stazi Balaton Park u Mađarskoj gdje su bodovane dvije utrke.

S dvije pobjede Divizije do 1.400 ccm vodeći je nekadašnji prvak i nositelj Zlatne kacige HAKS-a Lovro Badurina (Karting klub Rijeka), dok u Diviziji do 1.600 ccm vodi Igor Ilić (AK Dubrovnik Racing). Zavidnu prednost s dvije je pobjede u Diviziji do 2.000 ccm ostvario Luka Fabijančić (AK Dubrovnik Racing), dok Petar Dajak (AK Split Motorsport) vodi u Diviziji do 1.600 Turbo. Frano Dubreta, još jedan od vozača AK Dubrovnik Racing vodi i to u Diviziji 2.000 Turbo, dok su usamljeni u svojim divizijama u prvim nastupima sezone bila još dvojica vozača AK Dubrovnik Racing Frane Jukić u Diviziji 1.200 Turbo i Ozren Granda u Diviziji CTC.

Na grobničkim ogledima konkurencija je za nijansu jača i brojnija, pa će i rezultati plijeniti veću pažnju. Među ekipama, velikim koracima na putu novog naslova prvaka, su vozači najtrofejnije domaće ekipe na kružnim stazama Autokluba Dubrovnik Racing, i ovog puta najbrojniji, s gotovo trećinom sudionika, ravnomjerno raspoređenih po divizijama.

Verifikacija vozača i tehnički prijem vozila je u subotu 15.lipnja od 8 do 10 sati, a službeni trening je u 12,30 sati. Dvije subotnje bodovne utrke voze se od 18,35 sati, dok su nedjeljne na rasporedu od 16,05 sati. test

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoOstalo
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!