Ostali sportovi

Ukrajinka srušila svjetski rekord u skoku u vis

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 07.07.2024.
Ukrajinka srušila svjetski rekord u skoku u vis
Foto: EPA

Dobili smo novi svjetski rekord u skoku u vis. Ukrajinka Jaroslava Mahučih preskočila je 210 centimetara i srušila rezultat Štefke Kostadinove...

Ukrajinska atletičarka, 22-godišnja Jaroslava Mahučih postavila je novi svjetski rekord u skoku u vis na mitingu Dijamantne lige u Parizu.

Igraj na Euro 2024 na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Aktualna svjetska prvakinja u ovoj disciplini preskočila je letvicu na visini od 2,10 metara čime je za jedan centimetar popravila čak 37 godina star rekord Bugarke Štefke Kostadinove postavljen u kolovozu 1987. na Svjetskom prvenstvu u Rimu.

Do nedjelje Mahučih je imala osobni rekord od 2,05m, da bi u Parizu prvo preskočila letvicu na 2,07m, a onda i na 2,10m.

Tijekom posljednjih tri i pol desetljeća najbliže Kostadinovoj je stigla hrvatska šampionka Blanka Vlašić kojoj je najbolji rezultat u karijeri ostao 2,08m s kojim je sada treća na listi svih vremena.

Dosadašnji rekord u skoku u vis bio je četvrti najstariji rekord u konkurenciji atletičarki, stariji su bili samo oni Čehinje Jarmile Kratochvilove na 800 metara, postavljen 1983., Njemice Marite Koch na 400 metara postavljen 1985. te Ruskinje Natalije Lisovskaje u bacanju kugle iz lipnja 1987. test

FOTO: EPA/FABIO FRUSTACI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!