Vodeni sportovi

Paraplivači Natatora dominirali na Zagreb Para Swiming Open 2024.

Sportnet, Petar Jenjić • ponedjeljak, 08.07.2024.
Paraplivači Natatora dominirali na Zagreb Para Swiming Open 2024.

Održano je ekipno prvenstvo Hrvatske na bazenu na Sveticama za paraplivače. Do nove pobjede stigli su paraplivači Natatora...

Paraplivači Natatora dominirali su na Para Swiming Open 2024. - 5. otvorenom ekipnom prvenstvu Hrvatske koje je proteklog vikenda održano na bazenu na zagrebačkim Sveticama.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nastupilo je 120 natjecatelja iz deset hrvatskih (Cibalae, Cipal, Forca, Natator, Delfin, Vidra, Jadera, Frogo, Marsonia, Orion) i pet inozemnih klubova.

Paraplivači Natatora su dominirali u obje konkurencije osvojivši i petu godinu uzastopce naslov ekipnog prvaka Hrvatske.

U muškoj su slavili sa 11.143 boda ispred Cipla (10.263) i Cibalae (4.158), Slijedili su Jadera (3.804), Forca (3.649)...

Natator je bio najbolji i kod djevojaka osvojivši prvo mjesto sa 11.562 bodova. I u ženskoj konkurenciji Cipal je zauzeo drugu poziciju (2.424), dok je treće mjesto pripalo Cibalae (1.417).

Na Sveticama je nastupila Paula Novina, jedna od troje hrvatskih paraplivača koji će nastupiti na predstojećim Paraolimpijskim igrama u Parizu, dok su Dino Sinovčić i Emma Mečić propustili natjecanje.

Novina je pobijedila na 50 slobodno, 100 prsno, 200 mješovito, dok je na 100 slobodno bila peta. Spomenimo i kako je Karlo Knežević bio najbolji na 100 leđno, 100 slobodno, 50 slobodno, te 400 slobodno.

"Novina je plivala nešto slabije od svojih osobnih rekorda, ali to je normalno za ovaj period priprema za Pariz. Treba istaknuti i plivače splitskog Cipla koji svake godine sve više prijete Natatoru koji godinama drži primat u ekipnoj konkurenciji", kazao je izbornik Igor Berislavić.

Na natjecanju su revijalno nastupili i mladi natjecatelji bez invaliditeta, članovi PK Natator, kako bi se istaknuo značaj inkluzivnosti u sportu.

Posebni gosti natjecanja bili su djeca i roditelji iz grupe Lucky Fin Project Hrvatska. U sklopu natjecanja domaćin je promovirao i Erasmus Sport projekt Sport4All koji za cilj ima educirati obitelji i stručnjake kako bi se potaknulo uključivanje djece u sport.

Organizatori natjecanja bili su PK Natator, Hrvatski paraplivački savez, te Hrvatski paraolimpijski odbor. test

FOTO: PK Natator

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!