Košarka

Marko Ramljak sa zvukom sirene srušio Cibonu u Višnjiku

Petar Jenjić • nedjelja, 21.05.2023.
Marko Ramljak sa zvukom sirene srušio Cibonu u Višnjiku
Foto: Pixsell

Košarkaši Zadra poveli su u polufinalnoj seriji Prvenstva Hrvatske nakon što su u Višnjiku bili bolji od Cibone, ubačajem u zadnjoj sekundi utakmice...

Nakon više od dva sata igre završena je prva polufinalna utakmica između Zadra i Cibone u Višnjiku. U dramatičnoj završnici, tricom Marka Ramljaka u zadnjoj sekundi, domaćin je slavio s 85:82 i stigao na korak do finala.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zadar je puno bolje igrao kroz prvo poluvrijeme. Cibona je vodila 5:4 na početku utakmice, a od tada domaćin je preuzeo inicijativu, a na koncu prve četvrtine imao dva poena prednosti (22:20). Druga dionica, na radost domaćih navijača, ponudila je izvrsnu igru njihovih ljubimaca i ubačenih čak 30 poena. Nakon 20 minuta igre imali su i 12 koševa viška (52:40).

Zagrebačka momčad u trećoj se dionici spuštala na šest koševa minusa, ali više od toga nije išlo. Nastavila se topiti prednost u posljednjoj dionici, posebno jer je Zadar baš jako puno forsirao vanjski šut, ali neuspješno.

Sven Smajlagić smanjio je na samo minus dva (76:74) dvije i pol minute prije kraja. Dramatična završnica se nastavila, a Ivan Majcunić bio je polovičan s linije slobodnih bacanja i time propustio izjednačiti (76:75), 20 sekundi prije kraja.

Po jednu nesportsku s obje strane vidjeli smo u tim trenucima, a zatim i isključenje Krešimira Ljubičića. Čak tri od četiri slobodna bacanja promašili su Zadrani pa je tako 14 sekundi prije kraja bilo samo 80:78 za njih.

Borna Kapusta s jedne, a zatim Dario Drežnjak s druge strane bili su sigurni sa slobodnih bacanja. Smajlagić je poravnao sedam sekundi prije isteka vremena, da bi tricu sa zvukom sirene pogodio Marko Ramljak za pobjedu domaćina.

Ramljak je odigrao sjajnu utakmicu te susret zaključio s 27 poena, 11 skokova i pet asistencija, dok je Karlo Žganec dodao 13 koševa.

Najbolji je kod Cibone bio Lovro Mazalin s 20 poena i šest skokova, dok je Krešimir Ljubičić dodao 17 koševa i osam skokova.

HT Premijer liga, polufinale:
Zadar - Cibona 85:82

Photo: Sime Zelic/PIXSELL

HT Premijer liga, doigravanje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!