EP 2004., Dodatne kvalifikacije, 19.11.2003., Ljubljana, stadion Bežigrad, gledatelja: 9.000
Suci: Urs Meier, Kappeli, Iseli (svi Švicarska)
Slovenija
Slovenija
0:1(0:0) Hrvatska
Dado Pršo 61'
Hrvatska

Slovenija - Hrvatska: Pobjeda srca, znanja i kvalitete

Bernard Jurišić, Bojan Purić • srijeda, 19.11.2003.

Slovenija
Slovenija
Hrvatska
12
Mladen Dabanović
6
Aleksander Knavs
4
Muamer Vugdalić
2
Fabijan Cipot
(do 90')
3
Amir Karić
7
Goran Šukalo
(do 69')
8
Nastja Čeh
18
Milenko Aćimović
11
Miran Pavlin
10
Zlatko Zahovič
13
Mladen Rudonja
(do 46')
Pričuvni igrači
17
Adem Kapić
46'
14
Ermin Raković
69'
16
Spasoje Bulajić
90'
Trener
Bojan Prašnikar
3
(do 53')
7
(do 70')
9
(do 76')
Pričuvni igrači
Trener
Otto Barić

Slika 2 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Ipak! Šezdesetjedna minuta strepnje, pa slavlje, pa još dugačkih pola sata, pa na kraju erupcija slavlja! Tamo smo gdje i zaslužujemo biti - Portugal će dogodine biti najomiljenije ljetovalište hrvatskim navijačima.

Krenula je naša repka furiozno, a zamalo se i ponovio start iz Zagreba. Naime, u 6. minuti je Pršo posijao paniku u šesnaestercu Slovenije, navukao na sebe čopor, a potom vratio loptu prema Niki Kovaču, koji je opalio poluvisoko, a lopta se odbila od desne vratnice.

Sjajan uvod najbolje opisuje podatak da Slovenci nisu imali ni prigodu niti su prešli centar do 20. minute. S druge strane, naša je momčad igrala nogomet, pripremala prigode, šteta je što je Slovenija baš toliko defanzivan sastav.

Slika 3 od 3.
Foto: Nikola Movrić

Zaintrigirao nas je pokušaj Prše u 37. minuti, kada je slijeva prišao na desetak metara do gola, ali nije mogao daleko bez "prikolice", koju su u ovom navratu činila čak trojica slovenskih braniča.

Međutim, do poluvremena nije bilo rezultatske promjene. Još uvijek je nad povijesnom ložom tribine iza gola stajao rezultat 0:0, koji je odgovorao Sloveniji. U nastavku je, kako je Šimunićeva koncentracija bila u padu, izbornik Barić uveo je poletarca Babića, koji unosi mnogo svježine u vezni red.

Ipak, presjekao nas je neoprezni drugi žuti karton Tudora, koji je, točno pred očima suca Meiera, "pokosio" prgavog Kariča. Apsurdno ali istinito - tek tada je Hrvatska povela!

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Nakon isključenja, hrvatski napadi morali su se graditi s manje igrača. Zato je Šokotin ubačaj za Pršu, okruženog većinom slovenske momčadi, izgledao kao bezazleno. Međutim, Hrvatska je ta koja ima trenutno najboljeg europskog golgetera - Pršo se odupro Slovencima i matirao Dabanoviča!

Slovenija se našla u "neuobičajenoj" situaciji - morala je igrati, napadati. Stoga je uvod u posljednjih četvrt sata igre bio doista dramatičan, zaista je tek krajnje opreznom igrom obrane spriječen "neki novi Šiljak". Nova nevolja stiže ozljedom Srne, koji je zato samo statirao do kraja susreta.

Najveća prilika Slovenije zbila se u 87. minuti, Zahovič se opasno prikrao do šesnaesterca, prebacio na drugu stranu za Rakoviča, no njegov volej presjekao je - Knavs, inače najbolji igrač domaćih u ovoj utakmici.

Tri duge minute sudačke nadoknade bile ispunjene zvižducima, iz tribine s našim fanaticima čuo se niz trostrukih zvižduka, no tek je onaj Ursa Meiera bio pravi! Još jednom Ljubljana je naš sretan grad...

EP 2004. - Dodatne kvalifikacije

  • Rezultati
  • Ljestvica
19.11.2003.
Slovenija0:1Hrvatska
15.11.2003.
Hrvatska1:1Slovenija
1Hrvatska 22:1+14
2Slovenija 21:2-11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!