Nogomet

Švabe bolje od Partizana

Antonija Pavlić • četvrtak, 06.11.2008.
Švabe bolje od Partizana
Foto: EPA

U srazu dvije momčadi koje ne briljiraju u domaćim prvenstvima, srbijanskog Partizana i njemačkog Stuttgarta, presudila je kvaliteta njemačkog sastava, koji je s 2:0 pobjedom tako izborio prve bodove u skupini C Uefinog kupa. U drugom je susretu Standard nastavio s odličnim igrama, pobijedivši na svom Maurice Dufrasneu španjolsku Sevillu.

Gómez donio pobjedu

Partizan je prvu utakmicu u Kupu Uefa kod kuće u prošlom kolu izgubio protiv Sampdorije, koja će susrete u ovom kolu pratiti putem malih ekrana. Ni u domaćem prvenstvu crno-bijelima ne ide sjajno, a istim se može "pohvaliti" i Stuttgart.

Prvo je poluvrijeme proteklo bez golova i u blagoj dominaciji domaće momčadi, no nijednu od nekoliko vrlo dobrih prilika nije uspjela kapitalizirati. Identičnu smo situaciju gledali i u drugom poluvremenu, sve do 77. minute, kada je Gómez odlučio prekinuti neizvjesnost i donijeti svojoj momčadi prve bodove u ovogodišnjem natjecanju.

Prvo je iskoristio pogrešku obrane srpske momčadi, prošao po lijevoj strani i ljevicom silovito opalio prema donjem desenom kutu Božovićevog gola; vratar srbijanske momčadi pri ovom je pokušaju ostao potpuno nemoćan. Tri minute kasnije Martin Lanig je sjajno uposlio ponovno Gómeza na rubu šesnaesterca, koji je smireno pogodio za konačnih i Partizanu nedostižnih, 2:0.

Standard uzeo i Sevillin skalp

Standard je nakon Liverpoola i Evertona porazio još jednog velikog protivnika iz Lige petice, španjolsku Sevillu. Nisu se Andalužani uspjeli oduprijeti ove sezone odličnom belgijskom Standardu, na poluvremenu su već ubilježili minus od jednog pogotka.

Dominaciju je kapitalizirala Standardova "devetka", Mbokani, u 38. minuti. Solo prodor, ulazak u šesnaesterac i hladnokrvna realizacija - kratak je opis onoga, sa čime je Kongoanac doveo svoju momčad u vodstvo.

Drugi je dio igre donio mali broj pokušaja, nešto je angažiranija tek bila gostujuća ekipa, no pogodak Mbokanija iz 38. minute nisu uspjeli do kraja susreta anulirati. Standard se tako izdvojio na prvom mjestu s maksimalnih šest bodova, dok će Sevilla s tri boda iz tri susreta prolaz morati tražiti protiv Partizana i Sampdorije u posljednjim kolima.

Kup UEFA - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Stuttgart2:0Partizan
Standard Liège1:0Sevilla
1Standard Liege 45:3+29
2Stuttgart 46:3+37
3Sampdoria 44:5-17
4Sevilla 45:2+36
5Partizan 41:8-70

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!