Vodeni sportovi

Jugaši preko prvaka

Tea Lokas • subota, 22.11.2008.
Jugaši preko prvaka
Foto: Kristijan Komarica

Otvaranje ovogodišnje vaterpolske Eurolige po skupinama prošlo je najbolje moguće i za drugu našu momčad. Jugaši su u domaćem bazenu u Gružu slavili protiv očekivano jakih protivnika i aktualnih europskih prvaka, Pro Recca, rezultatom 10:9...

Jug CO - Pro Recco 10:9 (3:3, 2:0, 3:3, 2:3)

Dubrovnik, Bazen u Gružu

Jug: Vićan, Vranješ, Bošković 2, Azevedo 1, Joković 3, Smodlaka, Marković, Bušlje 2, Sukno I., Dobud, Drobac, Obradović 1, Sukno S. 1. Trener: Elvis Fatović

Pro Recco: Tempesti, Presciutti, Madaraš 2, Mangiante, Kasas, Felugo 1, Marcz 1, Angelini 1, Benedek 3, Calcaterra, Udovičić 1, Jokić, Bencivenga. Trener: Giuseppe Porzio.

Igrač više: Jug 6/11, Pro Recco 5/10
Suci: Kiszelly G. (Mađarska) i Margeta B. (Slovenija)

Vaterpolisti Juga uspješno su odradili jedan od vjerojatno težih zadataka u ovosezonskoj Euroligi. Na "tulum" u Gruž došli su se zabaviti igrači talijanskog Pro Recca, spremni na još jedno oduzimanje kolača Jugašima, koji su u posljednje dvije godine upravo zbog Recca ostajali bez europskog šlaga.

Iako u fazi razigravanja po skupinama, Jug je vratio trenutno "na papiru" najboljoj momčadi u Europi istom mjerom, porazivši ih uz minimalnu prednost od jednog pogotka razlike. Ekipa Elvisa Fatovića lansirala je Talijane natrag u Recco topovima Boškovića, Jokovića i Bušlje.

Iako su Jugaši poveli s 2:0 već na startu, Pro Recco do kraja osme minute uspijeva izjednačiti na 3:3. Vaterpolisti Juga su u drugom dijelu Talijanima otkrili svoje namjere. Na poluvrijeme su Dubrovčani otišli sa zadovoljavajućom razlikom od dva gola (5:3), a Reccu je preostalo da hvata prednost u nastavku.

Upravo to se i dogodilo. Iako talijanski vaterpolisti nisu briljirali i eksplodirali u trećoj dionici utakmice čemu su se nadali, uspjeli su se koliko-toliko održavati na zaostatku od minus dva. Dubrovčani su na trenutke vodili i s tri pogotka razlike, no Recco se uvijek vraćao na "pristojnu" prednost te je susret okončan minimalnom pobjedom ekipe Juga.

Najefikasniji u redovima Juga bio je Miho Bošković s tri pogotka te Joković i Bušlje s dva, a posebno istaknutu ulogu odigrao je, kao i uvijek, Frano Vićan. Iako najavljivan kao jedan od ključnih igrača za pobjedu Pro Recca, Recco nije pobijedio, no Tibor Benedek ipak je zaslužio status najboljeg igrača poražene ekipe s tri pogotka u mreži Frane Vićana.

Ovim je rezultatom ispran gorak okus poraza u Jadranskoj ligi protiv Mladosti, a Gospari su najavili odličnu europsku sezonu. Od njih se ponovno velike stvari mogu očekivati.

Euroliga, 1.kolo:
Jug CO - Pro Recco 10-9 (3:3, 2:0, 3:3, 2:3)

Euroliga - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Jug AO10:9Pro Recco
Spartak Volgograd8:6Šturm 2002 Čehov
1Pro Recco 667:48+1912
2Jug AO 664:43+2110
3Spartak Volgograd 643:62-199
4Šturm 2002 Čehov 642:63-214

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!