Vodeni sportovi

Srbima i Crnogorcima šestica

Tea Lokas • nedjelja, 14.12.2008.
Srbima i Crnogorcima šestica
Foto: Kristijan Komarica

U ostalim utakmicama drugog kola vaterpolske Eurolige istaknule su se ekipe Partizana i Primorca, koje su postigle drugu uzastopnu pobjedu u Europi pa će s najviše bodova u treću "rundu" europskih izazova...

U A skupini Eurolige očekivano je slavio talijanski Pro Recco nadvladavši ekipu ruskog Spartaka. Po tri pogotka za pobjednike ubacili su Udovičić i Madaras, dok je za Ruse dva puta pogađao Gaydukov. Pro Recco je ovom pobjedom preuzeo drugo mjesto u skupini od Spartaka, koji je u prošlom kolu bio bolji od današnjih Jugovih ravnopravnih protivnika.

Ista stvar događala se u skupini B Eurolige. Remi Mladosti i uvjerljiva pobjeda Budvanske rivijere protiv Jadrana iz Herceg Novog doveli su vaterpoliste iz Budve na bod do hrvatske ekipe. Ključnu prednost Budvanska rivijera ostvarila je u trećoj četvrtini (11:8), a do kraja povećala prednost na 14:10, kako je i ostalo.

U skupini C Crnogorci su u vodećem položaju. Primorac iz Kotora suvereno je zakoračio u novu sezonu Eurolige i drugom pobjedom skupio šest bodova iz dvije utakmice. Protivnici su ovaj put bili vaterpolisti Brescie, a prvo ime utakmice zasigurno je Kotoranin Mlađan Janović koji je punio talijansku mrežu čak šest puta.

Skupinu bez naših ekipa predvodi Partizan, koji je i danas slavio, i to protiv mađarskog Vasasa. Dvije jake ekipe odmjerile su snage u Budimpešti, a Srbi su nakon prilično izjednačene partije ipak odnijeli pobjedu i sa šest bodova u "džepu" očekuju Eger u siječnju. Eger i Marseille odigrali su neriješeno (9:9) te tako nakon poraza u prvom kolu prikupili prvi bod u Europi.

Euroliga - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Šturm 2002 Čehov8:8Jug AO
Pro Recco15:7Spartak Volgograd
1Pro Recco 667:48+1912
2Jug AO 664:43+2110
3Spartak Volgograd 643:62-199
4Šturm 2002 Čehov 642:63-214

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!