Nogomet

Cvitanića želi i Maradona

Zoran Zdelar • utorak, 13.01.2009.
Cvitanića želi i Maradona
Foto: EPA

Dario Cvitanić u posljednje vrijeme igra sve bolje u nizozemskom Ajaxu te je zaintrigirao argentinskog izbornika Diega Maradonu koji razmišlja o slanju pozivnice...

Hrvatski mediji posvetili su mnogo pažnje argentinskom Hrvatu Dariju Cvitaniću nakon što je odlučio prihvatiti ponudu Hrvatskog nogometnog saveza da igra za domovinu svojih predaka. No, nedugo nakon toga pao je uglavnom u zaborav, a posljednji put se o njemu više pisalo nakon što je Južnu Ameriku zamijenio Europom.

Cvitanić se u Ajaxu nije najbolje snašao, trebalo mu je prilično dosta vremena da se privikne na nizozemski nogomet, a sad je nakon odlaska Klaasa Jan Huntelaara u Real Madrid ugrabio priliku. U posljednje vrijeme igra sve bolje, a to nije promaknulo ni djelatnicima u Argentinskom nogometnom savezu.

Vezane vijesti

Direktor svih nogometnih reprezentacija Argentine, Carlos Bilardo, koji je nekad i sam bio izbornik A reprezentacije, potvrdio je da prate Cvitanića. "Cvitanića pratimo, baš kao i sve druge potencijalne reprezentativce. No, moramo biti oprezni jer ima ponudu zaigrati za Hrvatsku", rekao je dobro informirani Bilardo za argentinski InfoRegion.

Prema istom izvoru, i sam Diego Maradona se informirao o Cvitaniću, ali hrvatski izbornik Slaven Bilić ipak će, čini se, imati prednost. Ajaxov je napadač u kratkom razgovoru za Sportske novosti izjavio da je Hrvatska njegov prvi izbor i nakon ovih najnovijih informacija pristiglih iz Argentine.

Nakon što je Cvitanić u Ajaxu proigrao, počelo se postavljati pitanje kad će Hrvatski nogometni savez riješiti svu potrebnu dokumentaciju da ga se može pozvati za neku od utakmica. Iz Rusanove su se tada oglasili da će ubrzati proces te da uskoro ne bi trebalo biti pravnih zapreka za Cvitanićev debi u dresu Hrvatske. Ukoliko Fifina dozvola bude ishodovana na vrijeme, možda će biti pozvan već i za prijateljsku utakmicu s Rumunjskom idućeg mjeseca.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!