Nogomet

Cvitanić sve dalje od Hrvatske

Zoran Zdelar • utorak, 13.01.2009.
Cvitanić sve dalje od Hrvatske
Foto: EPA

Argentinac hrvatskih korijena sve je dalje od pozivnice Slavena Bilića nakon što je postalo izgledno da mu Fifina komisija neće odobriti nastup u hrvatskoj reprezentaciji...

Dario Cvitanić u nepunih 48 sati našao se po drugi puta na naslovnicama hrvatskih medija. Prvi put ga je na naslovnice vinulo zanimanje argentinskog izbornika Diega Maradone za njegovim pozivanjem u reprezentaciju, a sada i vrlo vjerojatna mogućnost nenastupanja za momčad Slavena Bilića.

Naime, Fifa će najvjerojatnije negativno odgovoriti na zahtjev Hrvatskog nogometnog saveza da se Argentincu hrvatskih korijena dozvoli igranje za našu reprezentaciju iz razloga što mu je s otoka Brača tek pradjed. Pravila su u posljednje vrijeme pooštrena, pa bi Cvitaniću iz Hrvatske trebao biti djed, što nije slučaj.

Vezane vijesti

Fifina Komisija za status igrača dat će konačan odgovor na pitanje hoće li Cvitanić igrati za Hrvatsku, a iz više se izvora može saznati da su znatno bliži odbijanju zahtjeva. Najjači argument Zorislava Srebrića i Vlatka Markovića je tek taj da Cvitanić ima iznimno jaku želju zaigrati za Hrvatsku, no definitivno nije pomogla vijest da ga u svojoj reprezentaciji vjerojatno želi i Argentina.

U korist nam ide i činjenica da Cvitanić nije nastupao ni u jednoj argentinskoj mlađoj reprezentaciji, no svi pisani propisi ipak nisu na našoj strani. Fifa bi trebala napraviti presedan da bi mogla dozvoliti Cvitaniću nastup za Hrvatsku i definitivno se može reći da je ostalo još iznimno malo šansi da se upali zeleno svjetlo.

Predsjednik i generalni tajnik Saveza boravili su jučer u švicarskom Zürichu na proglašenju najboljeg igrača 2008. godine, a to su iskoristili i za razna lobiranja. Marković i Srebrić pokušali su pomoći i Dinamu kroz razgovor s nekoliko utjecajnijih dužnosnika Uefe kako bi ih upoznali s činjenicom da njihov Savez, ali i klubovi čine sve kako bi bilo što manje rasizma i nereda među našim navijačima.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!