Vodeni sportovi

Šibensko slavlje u Italiji

Ivana Jurica • srijeda, 14.01.2009.
Šibensko slavlje u Italiji
Foto: Davor Sajko

Vaterpolisti Šibenik NCP-a ostvarili su prvu, povijesnu pobjedu u najjačem europskom natjecanju – Euroligi. Slavili su na gostovanju u Bresci kod istoimenog talijanskog kluba rezultatom 8:7, samo nekoliko dana nakon uvjerljivog poraza od Primorca u Jadranskoj ligi...

Brixia Brescia – Šibenik NCP 7:8 (1:1, 2:1, 0:4, 4:2)

Brixia Brescia: Cenci, Gitto 1, Magalotti, Fresia, Molina 1, Calcaterra, Scebba, Foresti 2, Binchi, Guidaldi 2, Perez 1, Rath, Ferrari, trener: Bovo.

Šibenik NCP: Moses, Šutalo, Vlahović, B. Letica 2, Brlečić 1, Škorić, Španja, Brkić 1, Sutić, S. Letica 2, Vuleta 1, Samodol 1, Jukić, trener: Tucak.

Suci: Kratochvil (Slovačka) i Sungu (Turska)enci,

Povratak trenera Ivice Tucka na klupu kao je dodatno homogenizirao njegovu momčad koja je uoči puta u Italiju i najavila kako se nada pozitivnom rezultatu. Brixia Brescia, nakon prvenstvenog poraza od Lazia u Serie A, doživjela je novi poraz kojem se zasigurno nije nadala.

Prvih osam minuta igre završilo je neodlučenim rezultatom, tek po jedan pogodak završio je iza leđa Amerikanca na golu Šibenika Merilla Mosesa, odnosno talijanskog vratara Cencija. Prvo poluvrijeme ipak je pripalo Bovinoj momčadi koja je po isteku 16 minuta vodila s 3:2.

Ali fantastičnih osam minuta Tuckove momčadi u drugom poluvremenu. Čak četiri lopte odsjele su iza leđa talijanskog vratara, dok je Moses ostao nesavladan u tom periodu. Posljednja dionica igre pripala je domaćim vaterpolistima, ali je zaliha koju su Šibenčani stvorili u trećoj četvrtini bila prevelika i bodovi su stoga otputovali na drugu stranu Jadrana.

Najzaslužniji za prvi euroligaški trijumf, i to protiv trostrukih osvajača Kupa LEN-a, u šibenskoj momčadi bili su braća Slavko i Boris Letica sa po dva pogotka svaki, te vratar Moses koji je "skinuo" ključni peterac za obranu pobjede.

Pobjedom u Italiji Šibenčani su se izjednačili s grčkim Olympiakosom po broju osvojenih bodova (četiri), s tim da će Grci svoj susret trećeg kola protiv Pomorca odraditi 17.siječnja.

Euroliga - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Brescia7:8Solaris
Primorac Kotor7:9Olympiakos
1Olympiakos 661:45+1616
2Primorac Kotor 673:47+2612
3Solaris 648:65-177
4Brescia 646:71-250

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!