Vodeni sportovi

Pobjeda Juga u Gružu

Luka Margan • subota, 17.01.2009.
Pobjeda Juga u Gružu
Foto: FaH

U subotnje predvečerje prepustili smo se čarima vaterpolske Eurolige kako bismo prenijeli, nama svojstven entuzijazam, na igrače dubrovačkog Juga u nadi da će Gospari osigurati nova i veoma vrijedna tri boda, koja bi potvrdila njihove visoke ambicije....

JUG CO – SPARTAK LUKOIL 16:5 (4:0, 5:3, 2:2, 5:0)

Euroliga, 3. kolo, Dubrovnik, Bazen u Gružu

Jug CO: Vićan, Vranješ, Bošković 1, Azevedo 3, Joković 1, Smodlaka 4, Marković, Bušlje 1, Ivan Sukno 1, Dobud 2, Drobac, Obradović 1, Sandro Sukno 2. Trener: Elvis Fatović.

Spartak Lukoil: Fedorov, Kozlov, Gaydukov, Finaev 2, Panfili, Yurchik 2, Khalturin, Irishichev 1, Balashov, Rekechinsky, Lisunov 1, Agarkov, Cheshev. Trener: Karabutov.

Igrač više: Jug CO 7/9, Spartak 3/9
Peterci: Jug CO 2/2, Spartak 1/1
Obrane: Vićan 11, Fedorov 6
Suci: Spiegel (Njemačka),Gomez (Italija)

Svoje viđenje ruske momčadi, Spartak Lukoila, koja dolazi iz milijunskog Volgograda, nekoć zvanog Caricin, za Dubrovački vjesnik iznio je trener jugaša, Elvis Fatović:"Gledajući sve snimke, stekao sam dojam kako je Iriščev mozak ekipe iako su dobri i centar Rekečinski te Ajdukov. Spartak igra na rubu grubosti te će iz tog razloga biti potrebno pokazati mišiće. Također, primjetna je i njihova brzina te su odlični u kontrama."

Utakmica trećeg kola Eurolige skupine A započela je izvanrednom igrom domaćina tijekom prve četvrtine koja je završila rezultatom 4:0. Momci trenera Fatovića igrali su bez greške te maksimalno ozbiljnim pristupom igri razbili sve nade gostiju. Po dva pogotka za Jug postigli su Nikša Dobud i Mile Smodlaka, dok je Maro Joković bio izuzetno inspiriran te je na sebi svojstven način razigravao suigrače.

Druga četvrtina ponudila nam je nastavak dubrovačkog uragana te blijede pokušaje gostiju. Pero Vićan se i danas istaknuo profinjenim obranama te davao svoj obol igri jugaša. Također, Smodlaka je nastavio sa dobrom igrom, a odličnim realizatorom pokazao se i Tony Azevedo. Pred sam kraj četvrtine domaćini su se malo opustili, što je i očekivano s obzirom na rezultat u tom trenutku (9:3), no Rusi taj manjak koncentracije nisu uspjeli "oploditi".

I treći put je Jug imao prednost pri organizaciji napada zahvaljujući Ivanu Suknu te se krenulo u drugo poluvrijeme. Domaćini su krenuli smireno, bez srljanja. Rezultat smanjuje Finejev, ali to ne unosi nemir u redove domaćina. Međutim, trenuci nepažnje koštali su Dobuda trećeg isključenja i onemogućili ga da i u nastavku pomogne svojima. Trećina završava rezultatom 2:2, a prava poslasticu, takozvanu piruetu, izveo je Paulo Obradović.

U posljednju četvrtinu ulazi se rezultatom 11:5 te se očekuje smireno privođenje utakmice kraju od strane igrača Juga. Smodlaka nastavlja sa odličnom igrom te dobiva pljesak svih gledatelja pri postizanju svog četvrtog pogotka. U tim trenucima Rusi gube konce u igri te domaćini odlaze na velikih deset pogodaka razlike. Pred sam kraj susreta isključen je Obradović, koji je danas pružio odličnu partiju. Utakmica završava pogotkom Mare Jokovića iz peterca. Jug zasluženo pobjeđuje rezultatom 16:5.

Jugu je ovo treća utakmica u ovogodišnjem izdanju Eurolige, dok su u prethodne dvije utakmice ostvarili jednu pobjedu i jedan neodlučen rezultat. Naime, u Gružu je stradao prvak Europe Pro Recco rezultatom 10:9, a na gostovanju kod Shturma utakmica je završena podjelom bodova (8:8).

Napomenimo da su utakmici prisustvovali igrači te kompletan stručni stožer Nogometnog kluba Hajduk.

Euroliga - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Jug AO16:5Spartak Volgograd
Šturm 2002 Čehov13:12Pro Recco
1Pro Recco 667:48+1912
2Jug AO 664:43+2110
3Spartak Volgograd 643:62-199
4Šturm 2002 Čehov 642:63-214

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!