Vodeni sportovi

Šibenik NCP pred vratima raja

Ivana Jurica • subota, 07.02.2009.
Šibenik NCP pred vratima raja
Foto: Davor Sajko

Vaterpolisti Šibenik NCP-a još su jednom potvrdili da su najugodnije iznenađenje ovogodišnje Eurolige. I drugi su put pobijedili talijansku Bresciu, momčad koja je tri puta osvajala Kup LEN. U paklu Crnice, uz gromoglasnu podršku dupkom punih tribina, Šibenčani su slavili s 12:8 čime su došli na korak do prolaska među osam najboljih momčadi u Europi. Uz Olympiakos, o drugom putniku u nastavak natjecanja odlučivat će međusobna utakmica Šibenika i crnogorskog Primorca u Crnici u ožujku…

Šibenik NCP – Brixia Leonessa Nuoto 12:8 (5:3, 2:1, 3:2, 2:2)

Šibenik, bazen u Crnici, gledatelja 900

Šibenik NCP: Moses (11 obrana), Šutalo, Maškarić, B. Letica 3, Brlečić 3, Škorić, Španja, Brkić 2(1), Sutić 1, S. Letica 1, Vuleta, Samodol 2, Jukić, trener: Ivica Tucak.

Brixia Leonessa Nuoto: Ferrari (10 obrana), Gitto, Magalotti, Fresia, Molina 1, Calcaterra, Scebba, Foresti 1, Binchi, Guidaldi, Perez 2, Rath 4(1), Cenci, trener: Alessandro Bovo.

Igrač više: Šibenik NCP 6/10, Brixia Leonessa Nuoto 5/10

Peterci: Šibenik NCP 1/1, Brixia Leonessa Nuoto 1/1

Tri osobne pogreške: Maškarić 18', Fresia 23', Guidaldi 24', Binchi 30'

Suci: Georgios Stavridis (Grčka) i Tulga Ahmet Erhan (Turska)

Šibenčani odlično otvaraju susret, Boris Letica i Hrvoje Brlečić već na samom startu dva puta matiraju talijanskog vratara Ferrarija. Gosti dolaze do izjednačenja (2:2), ali sve nakon toga otišlo je na stranu domaćih vaterpolista. Svojim drugim pogotkom centar Brlečić je povisio na 3:2, a u idućem napadu i stariji brat Letica, Slavko, pogađa mrežu Brescie za vodstvo od dva pogotka prednosti. Nije tu bio kraj pogocima u prvih osam minuta: domaći kapetan Brkić pogodio je iz peterca za plus tri (5:2), a konačan rezultat na isteku prve četvrtine postavio je Bogdan Rath.

Nošeni bodrenjem s tribina igrači Ivice Tucka i u nastavku utakmice igraju odlično. Brlečić s igračem više ne uspijeva pogađa stativu, ali već u idućem napadu iskupljuje se za promašaj. Talijani iz peterca, pogotkom Ratha, smanjuju na 6:4, ali na poluvrijeme se ipak odlazi s tri pogotka prednosti za Šibenčane: strijelac Boris Letica.

Treću četvrtinu pogotkom ponovno otvaraju Šibenčani. Boris Letica koristi odličnu asistenciju Brkića i pogađa za 8:4. Nakon isključenja Ratha Tucak poziva time-out, a u nastavku akcije Brkić je precizan za visokih pet pogodaka prednosti (9:4). Talijani uzvraćaju s dva pogotka, Foresti pogađa s igračem više, kao i najbolji talijanski igrač u ovoj utakmici, Bogdan Rath, nešto kasnije. Šibenik NCP do kraja četvrtine postiže gol preko Nikole Samodola, pa uoči posljednjih osam minuta na semaforu ponovno svijetle četiri pogotka prednosti (10:6).

Amerikanac na golu domaćih, Merrill Moses, na početku posljednje četvrtine brani dva zicera gostima, ali Perez ipak nakon toga smanjuje na 10:7. No, domaćini uzvraćaju pogocima Samodola, a zatim i golom nakon kontre Sutića, za visokih 12:7 i potvrdu kako bodovi ostaju u Crnici. Do kraja utakmice gosti su uspjeli tek jednom zatresti mrežu Šibenika: strijelac je s igračem više bio Rath.

Nakon susreta vaterpolisti Šibenik NCP-a bili su presretni pobjedom. Na najbolji mogući način čestitali su rođendan svom treneru Tucku, te su najavili kako, iako u svom premijernom nastupu, još uvijek nisu rekli posljednju riječ u ovogodišnjoj Euroligi.

Na ruku Šibenčanima išla je i pobjeda Olympiakosa protiv Primorca (9:8), pa će o drugom putniku u četvrtfinale Eurolige odlučivati susret između Šibenik NCP i Primorca 21. ožujka u Crnici.

Euroliga - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Olympiakos9:8Primorac Kotor
Solaris12:8Brescia
1Olympiakos 661:45+1616
2Primorac Kotor 673:47+2612
3Solaris 648:65-177
4Brescia 646:71-250

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!