Vodeni sportovi

Jugu pobjeda bez okusa

Hrvoje Vuković • subota, 23.05.2009.
Jugu pobjeda bez okusa
Foto: Sandro Donda

U gotovo nevažnu utakmicu za treće mjesto na završnom turniru Eurolige u Rijeci, i Jug i Mladost nakon polufinalnih poraza ušli su praktički na rezervi, no kako je susret odmicao, tako su i tenzije i želja za pobjedom rasle, a na kraju je dubrovačka momčad zahvaljujući golu više ipak slavila nad žapcima...

Gotovo revijalan početak utakmice odigrali su danas Mladost i Jug u borbi za treće mjesto, koje niti jednoj ekipi nije predstavljalo nkakvu utjehu nakon jučerašnjih poraza. Obrane su djelovale iznimno opušteno, zahvaljujući čemu smo vidjeli dosta lijepih udaraca i pogodaka, a sama utakmica zapravo je bila ugodna uvertira u samo finale. Već u prvom napadu Mladost je dobila priliku s pet metara, nakon što je kazneni udarac skrivio , a Frano Karač lako je pogodio za 1:0. Dubrovčani odmah uzvraćaju istom mjerom i Obradović s igračem više sa lijevog krila vraća na nulu.

Ubrzo Mladost dolazi do nove prednosti nakon što Hrvoje Herceg fino pogađa kontra rašlje s desne strane, a na plus dva (3:1) s igračem više podiže Antonijević. Jug uzvraća preko Dobuda koji dva puta na dva metra na asistenciju Sandra Sukna vraća na 3:3. Još jedno minimalno vodstvo Mladostašima osigurava Franković jakim udarcem iz kontre "šest na pet", da bi se prvo Mile Smodlaka odlično izborio za poziciju pred golom i pogodio za 4:4, a potom Sandro Sukno s igračem više prvi put dovodi Jug do prednosti (4:5).

Drugu dionicu otvara brzim šutom sa dva igrača više Tony Azevedo za 4:6, a Mladost preko Paškvalina uz finu asistenciju Karača na dva metra pogađa za minus jedan Zagrepčana. Istu akciju ponovili su žapci i u sljedećem napadu, ali ovaj put pogodili su prečku. Na drugoj strani taj promašaj kažnjava Bošković silovitim udarcem za 5:7. Novi priključak za Dubrovčanima donio je Herceg golom iz peterca, ali Ivan SUkno potegao je s desnog krila i kroz uši Pavića još jednom vratio na plus dva za Jug (6:8), a s tim se rezultatom otišlo i na odmor.

Andro Bušlje po prvi je put odveo Dubrovčane do visokih 6:9 nakon odlično izrađene akcije s igračem više, kada je dubrovački bek ostao sasvim sam na dva metra. Paškvalin je potom brzo iskoristio igrača više na drugoj strani za 7:9, a Mladostaše je potpuno u utakmicu vratio Luka Lončar neometanim udarcem izvana za minus jedan. Mini seriju zagrebačke momčadi nastavio je Ivan Buljubašić preciznim pogotkom za 9:9, da bi isti igrač minutu kasnije izašao sam pred vratara Nižić, ali ovaj mu lako lovi pokušaj loba. Jugaši su u tim trenucima ostali bez Boškovića koji je zbog nervozne reakcije zaradio treće isključenje, a da stvar bude gora po Dubrovčane Karač je nakon dugo vremena doveo Mladost ponovno u vodstvo (10:9). Uzvratio je SUkno finom pliskom za 10:10, da bi Azevedo udarcem iz zgloba pogurnuo Jug u novo vodstvo.

Raspoloženi Azevedo precizan je i u posljednjoj četvrtini za 10:12, a na velikih 10:13 povisio je Obradović s igračem više. Novu nadu žapcima vraća Burić pet i pol minuta prije kraja, ali velika greška Muslima, koji je zaboravio na strijelca Obradovića, ponovno je donijela Jugu tri razlike (11:14). Muslim se iskupio u sljedećem napadu kada pogađa iznad glave mladog Jugovog vratara Nižića za minus dva, a Karač potom propušta veliku šansu za minus jedan, kada mu peterac brani Nižić. Golman Juga skida zatim još jedan čisti zicer te još jedan fini udarac s pet, šest metara i praktički osigurava pobjedu Dubrovčana, koji u posljednjih 45 sekundi ulaze sa plus jedan i loptom, nakon što je iz daljine smanjio Muslim na 13:14. Mladostašima je ostalo posljednjih 12 sekundi, a Burić je umalo odveo utakmicu u produžetke pogodivši iz daljine stativu. Na kraju, Jug je u dosta nervoznoj završnici ipak došao do simbolične pobjede kojom se oprostio od Kantride i Eurolige za ovu sezonu, dok bi Mladostaši vrlo lako mogli godinu završiti bez ijednog trofeja u vitrinama.

Euroliga, Final Four, utakmica za 3.mjesto:
Jug - Mladost 14:13

Euroliga - završnica

  • Rezultati
  • Ljestvica

za 3. mjesto

Jug AO14:13Mladost
1Primorac Kotor 440:36+410
2Pro Recco 436:32+46
3Jug AO 440:4006
4Mladost 438:39-13
5Partizan 218:20-23
6Vasas 218:20-23
7Olympiakos 214:16-23
8Jadran Herceg Novi 220:21-11

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!