arhiva

Uroci, mafija i ostale katastrofe

Dario Dodić • nedjelja, 05.07.2009.
Uroci, mafija i ostale katastrofe
Foto: EPA

Opće je poznata izreka "Svemu jednom dođe kraj". Ili je izreka "Sve što je lijepo kratko traje"? Ili možda "Svakoj seriji dođe kraj"? Očito ono što je opće poznato nije i meni poznato, ali poanta je sljedeća - moj odmor od klađenja je gotov!

Mnogi će reći da nisam dugo izdržao, ali ti mnogi spadaju u kategoriju nekladioničara pa im nije jasno koliko je duga zapravo dvomjesečna pauza. Kladioničari među vama svjesni su da se radi o 60 dana, barem 150 listića i u mom slučaju barem 140 gubitnih listića. A opet nekako sam u ovih dva mjeseca zaključio da imam više love kad se kladim. Možda je stvar u raspoređivanju mjesečnih primanja, Supersport je moja štedionica pa mi na početku mjeseca uzme, a onda raspoređuje tijekom mjeseca dovoljne količine novca. Zašto na Ekonomskom fakultetu ne predaju neki takav predmet? Sigurno bi interes bio ogroman.

Uglavnom, zasad svi oko mene profitiraju na mojem kladiteljskom angažmanu osim mene - tako je M.S. zahvaljujući činjenici da sam se odlučio ponovno kladiti ostvario popriličan plus. Barem nama smrtnicima to je dobar plus, njemu je vjerojatno za žvake. Jedini jadnik koji pada kad i ja padam je Aco. Netko me je urekao, neki virus je u meni i nitko ne može dobiti kad igra sa mnom. Zato ću vam odmah nabrojiti parove koje sam kombinirao danas tako da znate zbog čega nećete ništa dobiti.

Federer mi je na svim listićima, tu su još i Hafnarfjordur, Šiauliai, Lokomotiv Moskva, Oulu, KPV i Ham Kam. O da, već vas je strah, križate listiće, a izgledali su vam tako dobro kada ste ih uplaćivali...

Ja sam jedan od onih koji su uvijek za tehnologiju u sportu - nimalo mi ne umanjuje dojam pri gledanju NFL-a, iako su čak i u NFL-u i dalje moguće sudačke pogreške. Zato nemam ništa protiv oka sokolovog u tenisu, iako sumnjam da bi meni pomoglo jer moja razina igranja tenisa je takva da poslije serve ne znam na koju stranu sam okrenut pa tako nema šanse da procijenim je li lopta unutra ili vani. A radi se o servama brzine do 40 kilometara na sat, kad baš dobro pogodim.

U mojoj kategoriji su Dementjeva i Čilić. Ne zato što ne znaju servirati već zato što im je procjena gora od moje. Čilić je možda mogao i svladati Haasa da je u pravo vrijeme tražio challenge, a Dementjeva ne bi pogodila ni da joj život ovisi o tome. Srećom, život joj ne ovisi o tome, iako je poznato da se ne valja šaliti s ruskom kladiteljskom mafijom. Kad kažem poznato zapravo mislim na priče i pričice jer sam previše nevažan da bi mi nešto takvo stvarno bilo poznato. Pozdrav Jevgeniju i Maratu!

Kad smo već kod ruske mafije, što mislite, je li njima u interesu recimo sponzorirati ruske škole tenisa? Znate, ulažete u klince i onda ubirete lovu kada postanu dobri. Ono što radi Zdravko Mamić, kojeg naravno ne uspoređujem s ruskom mafijom. Stvarno. To je najjednostavniji način da usadite grižnju savjesti u mlade talentirane sportaše - znaš li ti koliko sam uložio u tebe, kad si bio nitko i ništa, a sad ne želiš pustiti meč prvog kola protiv 400. igrača svijeta? I ovo mi je hvala... Ako ne upali tako prelazi se na lom koljena obitelji. Koliko je meni poznato, a nije.

Jeste li vidjeli u čemu na teren izlazi Federer? Vjerovali ili ne, ja sam to tek u polufinalu prvi put vidio i moram reći da je poprilično smiješno. Ne znam koliko je novca dobio od Nikea za to, ali nadam se da su mu dali ultimatum, inače nema opravdanja za to svemirsko odijelo. Mene osobno asocira na nešto što bi nosio Michael Jackson, ali razlika je u tome što Federer na terenima Wimbledona ne nudi triler. Osim danas, meni je na svim listićima...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

arhivaPick na pojilu
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!