Košarka

Repeša: "Rotacija je bila kraća"

Vedran Babić • nedjelja, 20.09.2009.
Repeša: "Rotacija je bila kraća"
Foto: Nikola Movrić

Izbornik hrvatske reprezentacije Jasmin Repeša nije djelovao previše uzrujano poslije našeg petog poraza na Eurobasketu...

"Ovo je za nas bila teška utakmica za nas jer je došla poslije dvije vrlo bitne utakmice koje smo odigrali protiv Slovenije i Rusije. Imao sam manje igrača na raspolaganju, pa je naša rotacija bila nešto kraća nego obično. U takvoj situaciji je teško igrati protiv ovakve atletske momčadi kao što je Francuska", kazao je Repeša.

Roko Leni Ukić danas nije izišao na parket, ali je konstatirao kako je utakmica bila teška zato što nije imala nikakvog značaja. Naš ponajbolji igrač na Eurobasketu na kraju se osvrnuo na ostvareno u Poljskoj.

Vezane vijesti

"Očekivali smo više, ali smo ipak uspjeli izboriti Svjetsko prvenstvo dogodine. Konkurencija je bila velika jer su sve momčadi bile podjednako dobre. Mi smo imali odličnu priliku izboriti polufinale, no nismo je iskoristili."

Francuski izbornik Vincent Collet danas nije koristio dva najbolja igrača, Tonyja Parkera i Borisa Diawa, dok je Ronny Turiaf odigrao samo devet minuta, no iskazao je zadovoljstvo igrom koju su prikazali svi ostali igrači.

"Oni su se maksimalno trudili i još jednom pokazali duh naše momčadi. Dali smo sve od sebe na ovom prvenstvu, no imali smo nesreću što smo u četvrtfinalu morali igrati protiv Španjolske. Trebamo nastaviti raditi na našoj igri, pogotovo u napadačkom segmentu", zaključio je Collet.

Jedan od onih koji je tijekom prvenstva imao malu minutažu, Ian Mahinmi, danas je na parketu proveo 19 minuta i zabio šest koševa. Evo i njegovih razmišljanja: "Sjajan je osjećaj završiti natjecanje s pobjedom. Imali smo dobru kemiju u momčadi, a za mene je nastup na Eurobasketu bio nešto sasvim novo."

Eurobasket, završnica

za 5. mjesto

Francuska80:68Turska
Hrvatska76:69Rusija
Hrvatska62:69Francuska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!