Ostali sportovi

Arreola "popio" batine

Maja Giljanović • nedjelja, 27.09.2009.
Arreola "popio" batine
Foto: EPA

Vitalij Kličko je u Staples Centeru u Los Angelesu prekidom u 10. rundi pobijedio Chrisa Arreolu i obranio WBC pojas svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Vitalij Kličko je pobijedio i treći put nakon što se poslije četverogodišnje pauze vratio u boks. Samuel Peter je u listopadu prošle godine odustao u devetoj rundi, Juan Carlosa Gomeza se prije šest mjeseci u prvoj obrani pojasa riješio tehničkim nokautom također u devetoj, a protiv Cristobala Arreole je zakasnio samo da bi Amerikanca meksičkog porijekla slomio u 10. rundi.

39-godišnji Ukrajinac Arreolu je propisno izubijao: svjetski prvak je uputio 802 udarca od kojih je 301 pronašlo metu (u najvećoj mjeri Arreolino lice), a s druge je strane primio manje od 100 (točnije 81 od ukupno 331 koliko ih je 28-godišnjak uputio).

Kličku je jedan sudac upisao svih 10 rundi, ostala dvojica su Arreoli dala jednu: "Arreola je čvrst, brada mu je sve samo nije od stakla. Zadao sam mu dosta teških udaraca, ali je odolijevao", izjavio je Kličko. Arreola ni unatoč slomljenom nosu i broju udaraca primljenih u glavu nije pomišljao odustati, ali u stolcu ga je uoči 11. runde zaustavio trener Henry Ramirez.

"Bio je ljut kao ris, ali pustiti ga natrag više nije dolazilo u obzir", izjavio je Ramirez, a Arreola je kroz plač procijedio: "Užasno mi je žao, toliko sam žarko želio postati prvak, " (bio bi Arreola prvi svjetski prvak u teškoj kategoriji meksičkoj porijekla) "osobno mi ni na kraj pameti nije bilo odustati".

Kličko je Arreoli zadao prvi poraz nakon 27 pobjeda (24 KO) Amerikanca, njegova je, pak, ovo 38. pobjeda (36 KO), posljednji meč koji je izgubio bio je 2004. baš u Los Angelesu protiv Lennoxa Lewisa (WBC, IBO), a dobio ga je još i Chris Byrd 2004. (WB

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!