Ostali sportovi

Novi uspjeh ragbijašica Nade

Sportnet • ponedjeljak, 16.11.2009.
Novi uspjeh ragbijašica Nade

U nedjelju 15.11.2009. u Splitu je održan 3. turnir Regionalnog ragbi natjecanja za žene u Ragbiju 7. Na Starom placu nastupilo je 5 ženskih ekipa: RK Čelik –Zenica, RK Ljubljana –Ljubljana, RK Nada- Split I, PŽRK Sarajevo iz Sarajeva te RK Nada – Split II.

Oduševljeni gledatelji uživali su cijelo nedjeljno popodne gledajući nadmetanje djevojaka koje su se zaista trudile da pokažu svoju vještinu u baratanju ragbi loptom.

Ugledavši se na svoje muške kolege izabranice trenera Olujića nižu odlične rezultate u regionalnom natjecanju žena. Djevojke iz RK Nada I. ponovno su pokazale najviše i zasluženo osvojile prvo mjesto na splitskom turniru pobijedivši sve tri protivnice u službenom natjecanju.

U izjednačenom nadmetanju za drugo mjesto sve tri ekipe postigle su po jednu pobjedu tako da je poredak odlučivala postignuta poen razlika. Vrijedno je zabilježiti i prvu pobjedu juniorki Nade koje su pobjedom nad PŽRK Sarajevo dokazale da su se već sasvim kvalitetno približile seniorkama.

Sljedeći ciklus regionalnih turnira za žene započet će u drugoj polovini ožujka 2010., a prvi na redu biti će ponovno turnir u Splitu.

Nada I – Ljubljana 17:5
Čelik - Nada II 17:0
Ljubljana - Sarajevo 10:17
Nada I - Čelik 17:5
Sarajevo - Nada II 0:5
Čelik - Ljubljana 10:15
Nada I - Sarajevo 15:0
Ljubljana - Nada II 31:5
Sarajevo - Čelik 0:5

Plasman:
1. Nada I
2. Čelik
3. Sarajevo
4. Ljubljana
5. Nada II

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!