Ostali sportovi

Veliki izazov u Spaladium Areni

Sportnet • nedjelja, 22.11.2009.
Veliki izazov u Spaladium Areni

Nedjelja odbojkašicama Splita 1700 donosi još jedan veliki izazov, derbi sedmog kola Srednjoeuropske lige protiv Nova KBM Branika iz Maribora, aktualnih prvakinja Slovenije. Susret je na rasporedu u 19 sati u Spaladium Areni gdje su Splićanke u petak slavile protiv Doprastava iz Bratislave...

Dvoboj protiv najbolje slovenske ekipe zasigurno neće biti nimalo lak, Maribor je kao i Split 1700 u prvih šest kola ostvario pet pobjeda i jedan poraz, tijesnih 2:3 kod kuće protiv austrijskog Posta. Snagu protivnica najbolje poznaje Ana Oblak, Slovenka u dresu Splita, jedna od ponajboljih u utakmici s Doprastavom.

"Maribor je bolja ekipa od svih s kojima smo do sada igrali, i zato očekujem vrlo tešku utakmicu. U njihovim je redovima pet reprezentativki Slovenije te jedna iz Mađarske, a na klupi imaju izvrsnog stručnjaka Bruna Najdiča, bivšeg tehničara slovenske reprezentacije. On je sigurno vrlo dobro proučio našu igru i znat će odabrati taktiku da nam se suprostavi. Naravno, na nama je da pronađemo i iskoristimo njihove slabosti", rekla je najiskusnija igračica Splita 1700.

Naš trener Viktar Hančarov i dalje ne može računati na kapetanicu Jelenu Balić, nju je upravo Oblak uspješno zamijenila u petak.

"Mariborčanke neće griješiti kao što su to radile Slovakinje. Imaju iskusnu ekipu, kompaktnu i dobro pokrivenu na svim pozicijama. Kao i svim slovenskim ekipama najjači adut im je kvalitetan prijem servisa i čvrsta obrana. Nama će mnogo nedostajati kapetanica, ali naravno da ćemo ponovno učiniti sve da dođemo do pobjede. U petak smo "probile led" u Spaladium Areni, pa će nam u nedjelju biti nešto lakše. Također, nadam se da će navijači doći u velikom broju, bile smo ugodno iznenađene brojem gledatelja u petak. Protiv Maribora će nam trebati njihova pomoć, radi se o derbiju MEL lige", poručila je Oblak.

Više od tisuću navijača na utakmici protiv Doprastava dokaz je kako vrhunska ženska odbojka zaslužuje prigodno mjesto u "najsportskijem gradu na svitu". U petak je atmosfera u Spaladium Areni ugodno iznenadila sve ljubitelje odbojke, ulaz je kao i uvijek besplatan, a promotivne ulaznice mogu se preuzeti na blagajni najveće i najljepše splitske dvorane.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!