Zimski sportovi

Worley slavi ispred Tine Maze

Antonija Pavlić • subota, 12.12.2009.
Worley slavi ispred Tine Maze
Foto: EPA

Tessa Worley u švedskome Areu proslavila je drugu veleslalomsku pobjedu u karijeri u Svjetskome kupu. Francuskinja je očuvala veliku prednost koju je imala iz prve vožnje i na koncu slavila s 57 stotinki sekunde nad drugoplasiranom Tinom Maze, te 69 nad trećeplasiranom Austrijankom Kathrin Zettel...

Francuska specijalistica za veleslalom Tessa Worley upisala je drugu pobjedu u Svjetskome kupu nakon one u Aspenu 29. studenog prošle godine, pobijedivši u trećem veleslalomu sezone Slovenku Tinu Maze, te Austrijanku Kathrin Zettel.

Worley je drugu vožnju odradila nemjerljivo slabije nego prvu, ostvarila je tek 18. vrijeme, no ogromna prednost od 81 stotinku sekunde koju je prikupila u prvoj vožnji bila joj je dostatna da pred Maze pobijedi za 57 stotinki sekunde.

Najbolje vrijeme druge vožnje ostvarila je Amerikanka Sarah Schleper, a slijedi ju svjetska prvakinja u ovoj disciplini i pobjednica prve utrke u Aspenu Kathrin Hölzl. Odlično, treće vrijeme, pripalo je i Talijanki Federici Brignone, koja se tako nastavila uzdizati iz anonimnosti; u Aspenu je, naime, treće mjesto osvojila sa startnim brojem 34.

Najveće razočaranje priredile su vodeće u poretku Svjetskog kupa Lindsey Vonn i Maria Riesch. Amerikanka je "proklizala" već i prije prvoga prolaza u prvoj vožnji, dok je Njemica njezin primjer slijedila nešto kasnije, nakon što je imala odličnu priliku (solidnu prednosti i dobru poziciju) da se možda plasira i na pobjedničko postolje.

Ana Jelušić i Nika Fleiss svoje veleslalomske nastupe u Areu završile su već u prvoj vožnji. Ana je utrku okončala već nakon 15-ak sekundi, dok je Nika do cilja došla s najslabijim vremenom, čak 8 stotinki lošijim od vodeće Worley.

Svjetski kup, Are, veleslalom:
1. Tessa Worley (Francuska, ROSSIGNOL) 2:23.22
2. Tina Maze (Slovenija, STOECKLI) +0.57
3. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) +0.69
4. Federica Brignone (Italija, ROSSIGNOL) +1.11
5. Kathrin Hölzl (Njemačka, FISCHER) +1.48
6. Michaela Kirchgasser (Austrija, ATOMIC) +1.65
7. Maria Pietilae-Holmner (Švedska, ROSSIGNOL) +1.71
8. Sarah Schleper (SAD, ROSSIGNOL) +1.72
9. Elisabeth Görgl (Austrija, HEAD) +1.74
10. Anja Pärson (Švedska, HEAD) +1.95

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!