Zimski sportovi

Walchhofer najbolji u Val d'Isereu

Antonija Pavlić • subota, 12.12.2009.
Walchhofer najbolji u Val d'Isereu
Foto: EPA

Michael Walchhofer slavio je u drugom superveleslalomu sezone u Val d'Isereu ispred Amerikanca Teda Ligetyja i Talijana Wernera Heela...

Austrijski veteran Michael Walchhofer pobijedio je u drugom superveleslalomu sezone u Val d'Isereu i tako se katapultirao na vodeće mjesto u poretku najboljih u ovoj disciplini.

34-godišnji Austrijanac iz Altenmarkta ovim je rezultatom ostvario tek drugu superG pobjedu u karijeri, dok je zbirni broj u Svjetskom kupu postavio na 15. U ukupnom poretku najboljih svjetskih skijaša za ovu sezonu pomaknuo se na četvrto mjesto s 268 osvojenih bodova.

Drugo mjesto i prvi podij u karijeri u brzim disciplinama pripalo je Amerikancu Tedu Ligetyju, koji je tako potvrdio da osmo mjesto iz prvog superveleslaloma sezone u Lake Louiseu nikako nije bilo slučajno.

Posljednja stepenica na pobjedničkom postolju u Francuskoj pripala je Talijanu Werneru Heelu, a za reprezentaciju Italije četvrto mjesto osvojio je i Patrick Staudacher.

Jučerašnji austrijski uspjeh s čak tri skijaša na postolju u superkombinaciji danas je ipak malo izblijedio - nakon Walchhofera na čelu na peto mjesto plasirao se Benjamin Raich, no ni s 45 osvojenih bodova nije uspio na vrhu ukupnog poretka prestići Švicarca Carla Janku, koji je ponovno izletio sa staze i tako uvelike pokvario dojam iz Beaver Creeka.

Akselu Lundu Svindalu pripalo je sedmo mjesto, Bode Miller podijelio je devetu poziciju s Didierom Cucheom, dok je Didier Defago ostvario tek 14. vrijeme. Pobjednik prve utrke u Lake Louiseu Manuel Osborne-Paradise ostvario je 17. vrijeme, te je ujedno i jedini Kanađanin koji je danas u Val d'Isereu završio utrku!

Hrvatska je danas u Francuskoj imala tek jednog predstavnika. Sa startnim brojem 54 nastupio je Natko Zrnčić-Dim, no ušao je u skupinu mnoštva skijaša koji nisu uspjeli završiti utrku.

Ivica Kostelić nakon jučerašnjeg osmog mjesta u kombinaciji ponovno se pak suočio sa zdravstvenim problemima, samo ovoga puta u pitanju nisu bolna leđa. Ivica je, naime, u cilju osjetio bolove u koljenu, zbog čega je danas otputovao u Basel na magnetsku rezonancu. Sumnja se na ozljedu meniska, no više informacija bit će poznato kasnije popodne.

Svjetski kup, Val d'Isere, superveleslalom:
1. Michael Walchhofer (Austrija, ATOMIC) 1:20.78
2. Ted Ligety (SAD, ROSSIGNOL) +0.28
3. Werner Heel (Italija, ROSSIGNOL) +0.75
4. Patrick Staudacher (Italija, HEAD) +1.14
5. Benjamin Raich (Austrija, ATOMIC) +1.17
6. Mario Scheiber (Austrija, ATOMIC) +1.19
7. Aksel Lund Svindal (Norveška, ATOMIC) +1.43
8. Aleš Gorza (Slovenija, FISCHER) +1.65
9. Bode Miller (SAD, HEAD) +1.67
9. Didier Cuche (Švicarska, HEAD) +1.67

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!