Nogomet

NK Međimurje podvlači crtu

Ivana Strahija • subota, 12.12.2009.
NK Međimurje podvlači crtu
Foto: Ivana Strahija

Sjednica Skupštine NK Međimurja trebala je biti čista formalnost, no na vidjelo su isplivali problemi i neslaganje među članovima Uprave, zbog kojih će za deset dana skupštinari još jednom sjesti za stol.

Čak devet pogrešaka imao je statut NK Međimurja, koje su bile dovoljno velike da Ured državne uprave u Međimurskoj županiji odbije registrirati takav dokument. Zbog toga je Klub sazvao sjednicu Skupštine, na kojoj je i mnogo drugih stvari izašlo na vidjelo.

Inicijalni problem statuta bile su odrednice o 50 odnosno 500 tisuća kuna, koliko su članovi Skupštine odnosno Izvršnog odbora dužni priskrbiti Klubu da bi imali pravo glasa. Kako je kazao Dragutin Katalenić, koji je i sastavljao statut, Ured državne uprave je navodno istaknuo da je NK Međimurje neprofitna udruga, pa zbog toga članci poput ta dva ne dolaze u obzir. Skupština je prihvatila nužnu promjenu statuta, pa sada član tog tijela može biti bilo tko, ukoliko uplati godišnju članarinu u iznosu od 100 kuna.

Da se radi samo o ovome, pisanje članka ni ne bi bilo potrebno, ali su u pola sata koliko je Skupština zasjedala konačno na vidjelo izašli neki drugi problemi. Dopredsjednik Kluba Marijan Uršanić je još tijekom rasprave počeo iskazivati svoje nezadovoljstvo količinom informacija koje dopiru do skupštinara, a tim je, dojma smo, "povukao za jezik" klupskog predsjednika Darka Turopoljca.

"Stanje u Izvršnom odboru je neizdrživo, a jedan od krivaca je i Marijan Uršanić. Zahtijevam da se za deset dana održi nova sjednica Skupštine, na kojoj će svaki od nas podnijeti račun i podvući crtu na svoj dosadašnji rad, te ćemo zaključiti tko će ostati, tko otići i što treba mijenjati", rekao je Turopoljac, potvrdivši time ono što je kazao pred tjedan dana u ekskluzivnom intervjuu za Sportnet.hr

Još je predsjednik rekao: "Meni je najveće iznenađenje bilo što u NK Međimurju nema međimurskih igrača. Sa strancima je lakše manipulirati nego s domaćima, to je jasno. Šteta, jer je Međimurje uvijek bilo rasadnik pravih nogometaša."

Na novu sjednicu nitko nije imao primjedbe, pa je kao datum održavanja određen 22. prosinca. Po završetku sjednice skupštinari su se, uz goste, zadržali u druženju s predstavnicima lokalne samouprave, a župan i gradonačelnik su svaki kazali po par riječi, nad kojima bi se Međimurci svakako trebali zamisliti.

"Želim da NK Međimurje bude međimurski proizvod. Zadatak i cilj svih nas treba biti da svatko da malo pa da Klubu bude dosta, a ne da samo neki nose veliki teret. Shvaćam da ulaganje u Klub nema povrat u materijalnom smislu, ali je to korist za sve građane Međimurja i tako na to treba gledati", kazao je Branko Šalamon, gradonačelnik Čakovca u trećem mandatu.

Sličnog je mišljenja novi župan Ivan Perhoč: "NK Međimurje treba poduprijeti. Kako Županija sama nema dovoljno novca da značajnije pomogne proračun nogometaša, ja ću dati sve od sebe da prvenstveno banke, javna poduzeća i osiguravajuća društva shvate kako je NK Međimurje pametan izbor za podupiranje. Već sam razgovarao s nekima, a dat ću si truda i s ostalima, pa i gospodarstvenicima, pričati o tome. Vrlo jednostavno, Županija slobodno bira svoje strateške partnere, to je naša točka za pregovore." Na to je Perhoč svakako dobio iskreni pljesak.

Dva su čelna čovjeka Grada i Županije izrazila tako (iskrenu) potporu nogometašima, no to neće vrijediti ništa ukoliko se oni sami među sobom ne dogovore. Ostaje nam tako pričekati 22. prosinca i vidjeti hoće li konačno uspjeti staviti "glave skupa".

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!