Zimski sportovi

"Iznimno sam zadovoljna"

Antonija Pavlić • nedjelja, 03.01.2010.
"Iznimno sam zadovoljna"
Foto: Dejan Popek

Teška staza u drugoj vožnji petog slaloma sezone na Sljemenu za mnoge je skijašice bila kobna, a među njima se posebno ističu Marlies Schild i Lindsey Vonn. Vodeća skijašica svijeta po drugi puta nije uspjela završiti utrku u Zagrebu, a time je vodstvo u poretku SK-a prepustila danas četvrtoplasiranoj Mariji Riesch...

Tanja Poutiainen dvostruka je pobjednica Snježne kraljice, no ove je godine uspjela stići tek do osmog mjesta. Kumovale su tome zasigurno i brojne ozljede, a posebno najsvježija povreda leđa - nešto s čime se sve češće bori i Ivica Kostelić.

"Voljela bih da sam bila bolja od osmog mjesta. Utrka je bila teška, no dala sam sve od sebe. Cilj mi je plasirati se na podij u narednim utrkama, danas to jednostavno nije bilo moguće", misli jedna od najiskusnijih u Svjetskome kupu.

"Trenutno sam fokusirana na utrke u Flachau, a tek potom ću razmišljati o Mariboru", odgovorila je na pitanje slovenskog kolege o mogućnostima na popularnoj Zlatnoj lisici. "Uvijek sam dobro skijala na trofeju Zlatne lisice, sigurno ću tamo imati mnogo samopouzdanja. Atmosfera je odlična kao i u Zagrebu, radujem se tome."

"Bilo je teže skijati u drugoj vožnji. Staza je postajala sve lošija kako su skijašice završavale i zbog toga sam radila dosta pogrešaka", zaključila je o svom nešto slabijem drugom nastupu.

Puno bodova i injekciju samopouzdanja poslije slabog rezultata u Lienzu "primila" je i svjetska slalomska prvakinja Maria Riesch. "Jako sam zadovoljna današnjim postignućem, pogotovo nakon lošijeg nastupa u Lienzu. Sretna sam i zbog mlađe sestre Susanne, premda nam se nije ispunila želja da se zajedno nađemo na podiju."

Kako objašnjava ovosezonsku Susanninu ekspoloziju? U Areu je prvi puta stala na podij u Svjetskome kupu, a sada, na Sljemenu, izjednačila to ostvarenje. "Često zajedno treniramo i potičemo se na sve bolje predstave i naporniji rad. Pozitivno je što se 'natječemo' i tjeramo do granica, a posebno mi odgovara što je Susanne izrazita slalomašica - to zna biti veoma korisno."

"Meni je mnogo teže budući da vozim sve utrke. Veoma se teško iz tjedna u tjedan prilagoditi novoj disciplini; sve to na televiziji izgleda lako, no iznimno je naporno. Bilo bi bolje kada bismo, recimo, dva tjedna vozili tehničke utrke, pa zatim brze i tome slično. Voljela bih kada bi FIS malo porazmislio o tome."

Njezina najbolja prijateljica i braniteljica Velikog kristalnog globusa Lindsey Vonn po drugi puta za redom nije uspjela završiti utrku, kao i prošle godine odustala je u drugoj vožnji. Time je prvo mjesto u ukupnom poretku svjetskog kupa, prije brzih disciplina u Haus im Ennstalu, prepustila Riesch (razlika sada iznosi pet bodova).

"Ruka me jako boljela, možda je i to jedan od razloga slabije, rezerviranije vožnje. Znam da mogu, no pitanje je samo kada će mi poći za rukom odraditi dvije dobre vožnje. Ništa, okrećem se sljedećim utrkama, nadam se da ću na njima imati više uspjeha", misli Vonn.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!