Zimski sportovi

"Volim breme favorita"

Antonija Pavlić • nedjelja, 03.01.2010.
"Volim breme favorita"
Foto: Dejan Popek

Presretna pobjedom na šestom izdanju Snježne kraljice bila je Sandrine Aubert. 27-godišnja Francuskinja slijedila je stope svog reprezentativnog kolege Jean-Baptiste Grangea, koji je slavio u prošlogodišnjem izdanju, a s novih 100 bodova preuzela je i vodstvo u ukupnom poretku slalomašica Svjetskog kupa...

Sandrine Aubert ovogodišnja je Snježna kraljica! Titulom najbolje na Sljemenu 27-godišnja Francuskinja nije se okitila slučajno, ove sezone je u odličnoj formi i osim pobjeda u Zagrebu i Areu osvojila je 2. mjesto u Lienzu i 7. u Aspenu. Dovoljno za prvo preuzimanje slalomskog crvenog startnog broja od Marije Riesch.

"U prvoj vožnji nisam mogla potpuno napasti stazu, no zato sam sve to nadoknadila u popodnevnoj utrci i svim se silama borila za plasman na postolje. Željela bih pohvaliti organizatore koji su sjajno pripremili stazu nakon svih problema - još jučer se činilo nemogućim da se na Sljemenu održi utrka Svjetskog kupa", rekla je Aubert.

U Zagrebu do ove sezone nije imala previše uspjeha - tri puta je odustala, četvrti put osvojila 14. poziciju. "Prekrasno je skijati u ovako velikom gradu i pred zaista fantastičnim navijačima. Ponosna sam na krunu u Zagrebu, bilo je ovo posebno, emocionalno iskustvo na jednoj od najuzbudljivijih utrka u Svjetskom kupu."

Kako objašnjava posljednju seriju odličnih rezultata? "Sve što sam postigla u posljednje vrijeme rezultat je napornih ljetnih treninga. Sada se konačno mogu izraziti na način na koji to želim i mogu. Prošle godine sam, nakon odličnih rezultata, regrutirala nove ljude u ekipu, sve kompletno reogranizirala i čak u treninge investirala dio svojeg novca. Sretna sam što to konačno daje rezultate."

Bliže se Olimpijske igre, može li do kolajne u Vancouveru? "Lijepo je biti u samom vrhu i kandidirati za olimpijsku medalju. Volim breme favorita, ne smeta mi biti u toj poziciji i konstantno loviti pobjede. Svaki puta dajem sve od sebe i pokušavam ne misliti na ništa drugo. Gdje god dođem želim pobijediti; ponudim maksimum mogućnosti i uživam u izazovu koji mi donosi 'hvatanje' zaostataka u drugoj vožnji, iskušavanje vlastitih mogućnosti i sposobnosti izvršavanja ciljeva koje postavim preda se."

Po prvi puta u karijeri preuzela je crveni startni broj u slalomu, može li ga zadržati do kraja sezone? "Cilj mi je ići utrku po utrku, ne volim si određivati neke velike, dugoročne ciljeve."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!