Carling Cup, polufinale, 20.01.2010, 20:45 h
Aston Villa
Aston Villa 6:4 Blackburn
Blackburn

Video: Dva gola Kalinića nedovoljna za finale

Marin Vuković • srijeda, 20.01.2010.
Video: Dva gola Kalinića nedovoljna za finale
Foto: EPA

U fantastičnoj utakmici na Villa Parku u kojoj smo vidjeli čak deset pogodaka Aston Villa se pobjedom od 6:4 plasirala u finale Carling kupa. Nikola Kalinić još je jednom dokazao da mu utakmice u kupu leže bolje od prvenstvenih. U početnih je pola sata Blackburnu donio dva pogotka prednosti, koje Roversi do kraja utakmice nisu uspjeli zadržati.

Aston Villa ipak nije imala lagan posao u uzvratnoj utakmici polufinala Carling kupa. Nakon što su u prvom susretu na Ewood Parku slavili s 1:0, činilo se da na svom Villa Parku moraju odraditi formalnost, no već nakon pola sata zahvaljujući Nikoli Kaliniću morali su stizati dva pogotka zaostatka.

Već u desetoj minuti utakmice naš je napadač nakon kornera glavom poslao loptu u mrežu i poništio minimalnu prednost Ville iz prve utakmice, a 16 minuta kasnije nakon udarca Martina Olssona i obrane Brada Guzana našao se na pravom mjestu i odbijenu loptu poslao u mrežu.

Na žalost gostujućih navijača i Sama Allardycea koji je s posebnim oduševljenjem popratio pogotke Kalinića, do kraja poluvremena Aston Villa se u potpunosti vratila u utakmicu.

U 30. minuti Steven Warnock je smanjio na 2:1, a pet minuta prije odmora iz jedanaesterca izjednačio James Milner. Roversi nisu samo ispustili prednost, već tom prilikom ostali i bez jednoga igrača. Crveni je karton zbog prekršaja dobio Christopher Samba.

Blackburn s desetoricom više nije mogao do pothvata, Steven Nzonzi je prvo autogolom donio prednost Aston Villi, a zatim su još dva pogotka za domaćine dodali Gabriel Agbonlahor i Emile Heskey.

Već u sljedećem napadu, u 63. minuti, za Roverse je na 5:3 smanjio Martin Olsson, a slabu nadu gostima šest minuta prije kraja vratio Brett Emerton pogotkom za 5:4.

Ipak, posljednju riječ na utakmici imali su nogometaši Aston Ville, točnije Ashley Young, koji je u sudačkoj nadoknadi postavio konačnih 6:4. Aston Villa će u finalu Carling kupa na Wembleyju igrati protiv pobjednika iz dvoboja Manchester Cityja i Manchester Uniteda.

Carling Cup

polufinale

Blackburn0:1Aston Villa
Manchester City2:1Manchester United
Aston Villa6:4Blackburn
Manchester United3:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani21.01.2010. u 01:42
    ovo je bila vrhunska tekma
    Bogomdani
  • jugoplastika21.01.2010. u 00:49
    bravo kale. samo tako nastavi
    jugoplastika
  • Obrisan korisnik21.01.2010. u 00:48
    Martin O'Neill je izvanredan trener, ne bi se cudija da on bude nasljednik Sir Alexa na klupi Manchestera.
    Obrisan korisnik