Vodeni sportovi

Kliba završila pretposljednja

Sportnet • subota, 15.05.2010.
Kliba završila pretposljednja

Petra Kliba i posada Scor W's Match Race tima Sanja Žuljević i Ute Wagner svoj nastup na Europskom prvenstvu u dvobojskom jedrenju za žene koje se od 11. do 15. svibnja održavalo u austrijskom Hardu završile su na 11. mjestu u konkurenciji 12 posada iz 12 zemalja.

SCOR W's Match Race tim je posljednjeg dana pobjedom nad španjolskom posadom Margarite Cameselle ostvario 11. mjesto u ukupnom poretku.

"Očekivale smo više. Prvoga dana imale smo četiri dvoboja od kojih jednu pobjedu. Ostala tri dvoboja bila su klasika dvobojskog jedrenja. Lagani vjetar, taktičko nadmudrivanje držalo nas je u igri, no na kraju je pobijedio bolji. Drugi dan i pet dvoboja bilo je realnih mogućnosti da uđemo među prve četiri, nažalost nismo uspjele. Sada ćemo zajedno s trenerom analizirati dvoboje i vidjeti na čemu treba još raditi", kaže Kliba.

Zanimljivo je bilo u polufinalnim dvobojima gdje su snage odmjerile Lucy Macgregor protiv Lotte Meldgaard i Ekaterina Skudina protiv Cristiane Monine.

Polufinala su jedrena u gotovo u idealnim uvjetima. Jak i stalan vjetar posadama je dao nagovijestiti da je glavna taktika dana dobar start i stalna kontrola suparnika.

Ruskinja Ekatarina Skudina pobjedom protiv talijanke Cristiane Monine 3:1 bila je prva finalistica. Skudina je bolje startala i cijelo vrijeme držala prednost te dobrim radom svoje posade zasluženo ušla u finale.

Drugi polufinalni dvoboj između Britanke Macgregor i Dankinje Maldgaard bio je uzbudljiv s neizvjesnim ishodom do samoga kraja. U prva dva dvoboja prva je ciljem prošla britanska posada, no u sljedeća dva Maldgaard s posadom uspijeva izjednačiti.

U posljednjem dvoboju Britanke su bile bolje te pobjedom od 3:2 postaju druge finalistice.

U finalnom dvoboju pobjedom ruske posade s kormilarkom Skudinom nad Britankom Macgregor od 3:1 Ekatarina Skudina ukupna je pobjednica Europskog prvenstva u dvobojskom jedrenju za žene.

Ukupni rezultati:
1. Ekatarina Skudina (RUS)
2. Lucy Macgregor (VB)
3. Lotte Meldgaard (DAN)
4. Cristiana Monina (ITA)
5. Rita Goncalves (POR)
6. Sofia Bekatorou (GRČ)
7. Silke Hahlbrock (NJE)
8. Renee Groeneveld (NIZ)
9. Jullie Bossard (FRA)
10. Vesna Dekleva Paoli (SLO)
11. Petra Kliba (HRV)
12. Margarita Cameselle (ŠPA)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!