Nogomet

Ferguson: "Mislim da će SAD proći"

Borna Rupnik • četvrtak, 20.05.2010.
Ferguson: "Mislim da će SAD proći"
Foto: EPA

Trener Manchester Uniteda, Alex Ferguson, vjeruje da reprezentacija SAD može izboriti prolazak skupine na Svjetskom nogometnom prvenstvu i nastupiti u osmini finala...

Engleska se javnost po završetku domaćih natjecanja okreće reprezentativnoj smotri u Južnoafričkoj Republici, a Alex Ferguson smatra da će skupinu C, uz naravno Englesku, proći i Sjedinjene Američke Države.

"U konkurenciji Engleske i Alžira, to nipošto nije nemoguć rasplet", rekao je Škot ne spominjući Slovence, "iako će SAD teško pobijediti Engleze. No, uspiju li se dignuti za sljedeće dvije utakmice, imaju velike šanse proći. Štoviše, mislim da će to i učiniti".

"Američki su se nogometaši već dokazali na prijašnjim Svjetskim prvenstvima. Landon Donovan i Clint Dempsey imaju potrebno iskustvo", dodao je Unitedov strateg.

"Mislim da ih neće impresionirati atmosfera koja okružuje Svjetsko prvenstvo, odnosno važnost i intenzitet utakmica. Lako će se nositi s time, naviknuti su na to", istaknuo je Ferguson.

Ključnu ulogu tu igra njihov boravak u Premiershipu, kaže: "Oni to nose u sebi nakon vremena provedenog u Engleskoj, gdje je Dempsey odigrao sjajnu sezonu. Tjelesno su spremni, prilagodljivi i nije lako protiv njih".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!