Nogomet

Dunga: "Preostaje nam poliranje"

Tomislav Pacak • utorak, 08.06.2010.
Dunga: "Preostaje nam poliranje"
Foto: EPA

Brazil je spreman za pohod na titulu - zaključak je to izbornika Dunge nakon što su se pripreme SP približile svome kraju. Brazilce za sedam dana (utorak) očekuje prvi ogled na SP-u, Sjeverna Koreja trebala bi poslužiti kao ugrijavanje za ostala dva ogleda u teškoj skupini G...

Brazilci na SP redovito dolaze u statusu jednog od favorita, a drugačije neće biti ni u Južnoafričkoj Republici. Najuspješnija nogometna nacija već tradicionalno tijekom priprema ne igra utakmice protiv (pre)teških suparnika, pa se tako u pobjedama nad Tanzanijom i Zimbabweom malo toga moglo naučiti o igri Brazila.

Ipak, Dunga je i u tim susretima vidio dovoljno toga pozitivnog: "Igrali smo protiv dvije momčadi koje igraju brz nogomet. Zadovoljan sam jer smo na dobrom putu. Sada je pred nama 'poliranje' do sada odrađenog posla kako bismo bili spremni za prvu utakmicu."

Dunga, inače prvak svijeta s Brazilom kao igrač 1994. godine, kritiziran je od dijela medija zbog nepozivanja nekoliko zvijezda, posebno Ronaldinha i Adriana, ali on ne sumnja u svoje odluke:

"Imamo igrače različitih karakteristika. To ćemo znati iskoristiti ovisno o protivniku koji je pred nama. Svi u momčadi doprinijet će tomu da se utakmice razvijaju u našu korist."

Osim Sjeverne Koreje, Brazilu će protivnici u Grupi G biti Obala Bjelokosti i Portugal.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.06.2010. u 19:56
    Dungu sam volio kao nogometasa. Sada se pokazao kao licemjer. Jedan pijanac i kurvar moze ( Robinho ), a druga 2 ne mogu ( Ronaldinho, Adriano ).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2010. u 15:33
    Još mu uvijek ne mogu oprostiti nepozivanje Ronaldinha i Pata. Mi kao gledatelji gubimo bravure nogometnih virtuoza. A ako je Ronaldinho razmažena zvijezda Dunga bi ga trebao vlastitim autoritetom znati smiriti, ali bojim se da Dunga ne trpi takvu vrstu nogometnog genija jer sam to nikada nije bio... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.06.2010. u 15:18
    'uskrsnuce' ricarda kake moglo bi odvest brazil daleko!
    Obrisan korisnik