Nogomet

Tko će uz Argentinu u drugi krug?

Marin Pintur • četvrtak, 10.06.2010.
Tko će uz Argentinu u drugi krug?
Foto: EPA

Skupina B Svjetskog prvenstva bi mogla biti vrlo zanimljiva. Većina očiju će biti uprta u Argentinu koja bi po svemu trebala s lakoćom proći u drugi krug. Ostale tri reprezentacije će se ”potući” za upražnjeno mjesto koje vodi u osminu finala...

Favorit skupine

Argentina: Apsolutni favorit skupine je Argentina koja će pod Maradoninim vodstvom jurišati na naslov svjetskog prvaka. Prvi korak ka tome je osvajanje prvog mjesta u svojoj grupi, što ne bi trebao predstavljati veliki problem za Gaučose. Najveća snaga Argentine leži u njihovom, barem na papiru, ubitačnom napadu kojeg čine Messi, Tevez, Higuain, Milito i ostali.

Ipak, najveća enigma oko Argentine je Diego Armando Maradona. Bio je genijalac nogometne igre, no rijetki su uvjereni da je on pravi čovjek za argentinsku klupu. Realni domet ove momčadi bi trebao biti plasman u polufinale, ali to neće zadovoljiti argentinske navijače. Ovoga puta se priznaje samo naslov svjetskog prvaka.

Realne šanse za prolazak:

Nigerija: Glavna prednost Nigerije leži u tome da se turnir igra na afričkom kontinentu gdje oni neće imati nikakvih problema s prilagodbom. Također, spoj mladosti i iskustva, te skandinavske smirenosti izbornika Lagerbacka bi mogao biti presudan u plasmanu Nigerije u drugi krug natjecanja.

Grčka: Uz dužno poštovanje izbornicima ostale tri reprezentacije, Grčka je u tome segmentu ispred Nigerije, Argentine i Južne Koreje. Nijemac Otto Rehhagel je vodeća snaga grčke reprezentacije koja će braniti čast Europe u ovoj skupini. Sigurno je da će Rehhagel složiti taktiku tako da se prvenstveno osigura čista mreža, a u napadu će se već nešto učiniti. Ako je upalilo u Portugalu, zašto ne bi i protiv protivnika u skupini B?

Južna Koreja: Možda i najveća nepoznanica u ovoj grupi, međutim s dobrom šansama za prolazak u drugi krug. Korejanci su oslično fizički pripremljeni, s mentalitetom koji se nikad ne predaje i uvijek igraju ozbiljno, što bi moglo biti jako važno u susretima s Nigerijom i Grčkom. Prva violina Južne Koreje je Park Ji Sung, prvotimac Manchester Uniteda.

Utakmica koju nećete propustiti

Argentina - Nigerija: Prva utakmica u skupini bi tebala biti i najatraktivnija. 12. lipnja se susreću Argentina i Nigerija, reprezentacije koje su mnogo puta dosad gledateljima priuštile atraktivan i efikasan nogomet. Očekujemo da će tako biti i u ovom dvoboju, iako su u susretima prvog kola igrači često sputani pritiskom i važnošću utakmice.

Igrač kojeg se isplati pogledati:

Leo Messi: Što više reći o argentinskom virtuozu? Hoće li ga ovo Svjetsko prvenstvo promovirati u najboljeg igrača svih vremena, koliko god to bilo teško procjenjivati? Kratko i jasno, igrač kojeg se itekako isplati uvijek iznova pogledati...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • dajmituprijavuvecjednom10.06.2010. u 12:04
    imam tako loš osjećaj u vezi argentine. sumnjam da će doć do polufinala, ovaj klaun je prevelik uteg, bez obzira na sve igračine u momčadi.
    dajmituprijavuvecjednom
  • Obrisan korisnik10.06.2010. u 11:48
    sve če ih pokoriti ova dvojica na slici ........
    Obrisan korisnik