Nogomet

Lagerbäck: "Igrali smo dobro"

Lovro Štrbinić • subota, 12.06.2010.
Lagerbäck: "Igrali smo dobro"
Foto: EPA

Nigerijci su u premijernom nastupu na ovogodišnjem Mundialu prikazali solidnu igru, ali i previše propusta u obrani. Izbornik je bio razočaran što su rano primili odlučujući pogodak...

Momčad Nigerije dugo je, ponajviše zaslužujući svom golmanu Enyeami, odolijevala pokušajima Argentinaca da u potpunosti prelome utakmicu. Izbornik Lars Lagerbäck bio je na kraju zadovoljniji igrom svojih pulena, nego rezultatom utakmice: "Veoma sam razočaran rezultatom, ali sam ponosan na svoje igrače i na igru koju je momčad pružila. Nažalost, dogodila se pogreška kod kornera iz kojeg smo primili pogodak. Zaspali smo u toj situaciji i to je bilo dovoljno, u protivnom bismo izvukli barem remi."

Na upite o izbjegavanju rukovanja s Maradonom na kraju utakmice Lagerbäck je odgovorio: "Nigdje ne piše da je običaj rukovati se poslije utakmice. Nemam ništa protiv Maradone, rukovali smo se prije utakmice i respektiram ga kao izbornika."

"Sada je najvažnija stvar da se koncentriramo na sljedeću utakmicu i pokušamo je dobiti. Nisam vidio puno utakmice Južna Koreja - Grčka, samo par minuta prije nego što sam izašao iz hotela", zaključio je Šveđanin, prethodno se osvrnuvši i na ozljedu koju je zaradio Taiwo: "Nadam se da je Taiwo dobro. Nisam još razgovarao ni s njim, ni s liječničkim timom, međutim, nadam se da ozljeda nije ozbiljna."

Sljedeću utakmicu na ovom prvenstvu Nigerijci igraju 17. lipnja u Bloemfonteinu protiv Grčke i sudeći po danas prikazanoj igri s pravom računaju na bodove.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.06.2010. u 23:53
    šteta što nisu još koji primili...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2010. u 22:38
    Šteta šta nisu bar bod uzeli...
    Obrisan korisnik