Nogomet

Maradona: "Ovo je vrhunska momčad"

Ivana Spahija • četvrtak, 17.06.2010.
Maradona: "Ovo je vrhunska momčad"
Foto: EPA

Pobjeda nad Južnom Korejom, koja je Argentinu donijela na pola koraka do plasmana u drugi krug Svjetskog prvenstva, unijela je zadovoljstvo u redove Maradonine momčadi. Sam izbornik nije štedio riječi hvale za svoju momčad, za koju je rekao da je čine vrhunski igrači, a sretan zbog pobjede bio je i trostruki strijelac Gonzalo Higuain.

Diego Maradona osvrnuo se na svih 90 minuta dvoboja i naglasio kako unatoč nešto lošijem početku njegova momčad ni u jednom trenutku nije prepuštala inicijativu Koreji. "Koreja nas nikako nije mogla kontrolirati. Naravno, postigli su pogodak, ali nikako nisu bili u mogućnosti dominirati u bilo kojem dijelu utakmice. Imam na raspolaganju 23 vrhunska igrača i svaki od njih je spreman obući dres i dati sve od sebe na terenu i to je ono vas čini sretnim i mirnim", rekao je Maradona nakon utakmice.

Izbornik Argentine nije pravio dramu oko dijela susreta kada je Koreja došla do pogotka i smanjila vodstvo Gaučosa na 2:1, naglasivši kako je to uobičajena pogreška u nogometu: "To se može dogoditi bilo kome i na nas nije utjecalo na nikakav način. Osim te pogreške, Koreja nije dobila nikakvu drugu mogućnost za preuzimanje kontrole u utakmici".

Zadovoljstvo nije krio ni junak dvoboja, trostruki strijelac Gonzalo Higuain, koji je skromno izjavio kako je ponosan što je doprinio pobjedi. "Sretan sam zbog pobjede i zbog toga što sam učinio nešto za momčad. Zaslužili smo ovu pobjedu i nastavit ćemo igrati u svom stilu", rekao je napadač Real Madrida, čiji je hat trick Argentini vjerojatno donio plasman u drugu fazu natjecanja.

Unatoč porazu, izbornik Južne Koreje Huh Jung-Moo nije bio previše razočaran, uvjeren kako će dvoboj njegove reprezentacije s Nigerijom biti ključan za plasman u drugi krug. "Igrali smo dobro, ali je bilo nekoliko stvari koje su pošle krivo, promašili smo previše prilika. Dobro smo se borili s momčadi koja u svojim redovima ima nekoliko igrača-zvijezda", kaže Jung-Moo.

Izbornik Južne Koreje vjeruje da će se njegova momčad oporaviti od poraza do dvoboja s Nigerijom, koji je ključan u borbi za drugo mjesto u skupini: "Mnogo smo naučili iz ove utakmice. Rezultat je bio neočekivan, ali i bez obzira na njega možemo se plasirati u osminu finala. Naša iduća utakmica s Nigerijom je od velike važnosti i ona će presuditi naš plasman u drugi krug".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 02:16
    .....Vamos, vamos Argentina,vamos, vamos a ganar,que esta barra quilombera,no te deja, no te deja de alentar...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 00:01
    Mogu proći do kraja, al mogu ispasti i u osmini finala. Na ovom svjetskom prvenstvu gotovo svako može pobijediti svakog. A i Koreja je mogla izjednačiti na 2:2, a kad su promašili Argentina ih je rutinski nakantala. I kao što je kerber rekao kod jakih obrana neće to biti tako lako. Sva sreća da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 23:02
    Mexico ili Urugvaj (a ko zna možda "izrone" i ludi Francuzi) u osmini, Njemci u četvrtfinalu, Brazil u polufinalu - bit će opasno i to već na prvom koraku...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 19:18
    Vrhunski pjedinci, ali nisu vrhunska momčad. Obrana neuigrana i spora, a u napudu jako puno soliranja. To prolazi protiv koreje koji su ostavljali argentince 1 na 1. protiv čvršćeg i ozbiljnijeg protivnika to neće prolazit, a ne čini mi se da imaju neki plan b kad ne povedu odmah..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.06.2010. u 19:03
    Čekaju vas Gerrmani u četvrtfinalu,pa ćemo onda vidjeti kako stvari stoje!!Tipujem na elf!!!
    Obrisan korisnik