Ostali sportovi

Bol i Drače spremni za pjeskaše

Sportnet • utorak, 13.07.2010.
Bol i Drače spremni za pjeskaše

U srijedu 15. srpnja Bol na Braču bit će domaćin ponajboljih pjeskaša, sudionika turnira odbojke na pijesku Kinder Maxi King. Plaža Borak, mjesto sučeljavanja odbojkaških virtuoza, spremna je. Spremna je i za veliki broj natjecatelja, ali i posjetitelja koji uživaju gledajući ovaj atraktivni sport. Prethodnih smo godina pisali o jednoj specifičnosti turnira na Bolu, riječ je o velikom odazivu amatera i turista – gostiju iz obližnjih hotela. Mnogi na Bolu žele aktivan provod te se rado prijavljuju na natjecanje.

Piše: Vesna Barišić, organizacija turnira

Prošle godine ni prave tropske temperature nisu omele mlađahni tandem kojeg su činili Nikša Dell'orco i Mate Glavurdić, a isto tako nije ih uspio omesti ni igrački odličan miješani par Siniša Grmača i Sanda Gamenjarin. Na Bolu je svake godine toliko stranih turista koji su aktivni sudionici Kinderovog turnira da nam se uvijek iznova čini da prisustvujemo kakvom međunarodnom spektaklu. Uz veliki broj profesionalnih odbojkaša nije lako računati na pobjedu, možda su medalje daleko, ali u jedno svi sudionici mogu biti sigurni – generalni pokrovitelj Kinder Maxi King za svakog ponešto pripremi.

Drače na Pelješcu već 17. i 18. srpnja ugošćuje veselu odbojkašku karavanu. Lani je u ovom malom i gostoljubivom mjestu pobjeda pripala paru iz susjedne BiH, Amiru Čuranu i Adnanu Kurtiću. Nastupila su čak 22 para, a moramo se prisjetiti i toga da je mlada Splićanka Nataša Draganja upravo u Dračama dobila nagradu za najbolju pjeskašicu. U Dračama je uvijek bilo odlično, vjerujemo da će tako biti i ove godine.

Kinder Maxi King je ove godine uveo i jednu novost, radi se o tome da će se, radi velikog interesa ženskih parova, u samoj završnici – na Masters finalu koje će se održati u Sv. Filip i Jakovu 7. i 8. kolovoza, održati odvojeno finale. Djevojke više neće biti u neravnopravnom položaju u odnosu na muškarce, za njih će visina mreže biti spuštena. Odbojkašice nemaju obvezu skupljanja bodova po pojedinačnim turnirima – bit će dovoljno samo to da se prijave na 'veliku završnicu'. Kako se očekuje velik broj parova, prvoga dana igrat će se kvalifikacijski susreti, a drugi dan oni završni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!