Ostali sportovi

"Navijači, čuvajte stazu na Poljudu"

Sportnet • srijeda, 14.07.2010.
"Navijači, čuvajte stazu na Poljudu"
Foto: Duje Bonačić

Zahvaljujući domaćinstvu prvog izdanja IAAF / VTB Bank Kupa kontinenata koji se održava 4. i 5. rujna u Splitu u protekla dva mjeseca obavljeni su opsežni radovi na preuređenju Gradskog stadiona na Poljudu. Delegacija Kupa posjetila je djecu u Centru za obrazovanje i odgoj osoba s poteškoćama u razvoju Juraj Bonači...

Najznačajniji dio radova bila je rekonstrukcija atletske staze na kojoj će nastupiti najbolji atletičari svijeta, među njima i naša Splićanka Blanka Vlašić, nakon čega je stadion zasjao novim sjajem.

"Navijači, čuvajte stazu na Poljudu"

Organizatori su se obratili javnosti, posebno navijačima koji će u narednom periodu dolaziti na nogometne utakmice, apelom da se sačuva nova atletska staza koja je ukrasila "poljudsku ljepoticu".

"S obzirom da je do natjecanja ostalo nešto više od 50 dana pred svima nama je ogromna moralna i ljudska obaveza da stazu potpuno sačuvamo za ovo ali i buduća atletska natjecanja.

Stoga molimo sve posjetitelje Poljuda, posebno one na nogometnim utakmicama, da se suzdrže od bilo kakvog uništavanja vrlo vrijedne staze. Naravno, to se odnosi ponajprije na bacanje pirotehničkih sredstava koja trajno i nepovratno oštećuju atletsku stazu za čiju novu sanaciju jednostavno nema vremena niti mogućnosti. Nadamo se da će svi koji ubuduće dođu na Poljud poštovati i cijeniti veliki trud i brojne sate rada uložene u obnavljanje staze i cijelog stadiona koji iz mnogo razloga nosi naziv "poljudska ljepotica". Potrudimo se svi zajedno da i dalje sačuvamo Poljud za sve buduće naraštaje", stoji u priopćenju.

Štićenici dnevnog centra Firule, dijela Centra za odgoj i obrazovanje osoba s poteškoćama u razvoju Juraj Bonači, u utorak su se silno obradovali Marinu, maskoti IAAF / VTB Bank Kupa kontinenata Split 2010 za čiju su izradu najzaslužniji upravo oni. Naime, djeca su izradila idejno rješenje maskote kojeg je doradila Snježana Čotić, voditeljica likovne radionice Centra Juraj Bonači.

Tom prigodom direktor Kupa Siniša Ergotić je ravnateljici Centra Jasenki Pleadin Raić u znak zahvalnosti predao ček na iznos od 10.000 kuna što će zasigurno značiti ustanovi koja se već dugi niz godina bavi odgojem i obrazovanjem djece s poteškoćama u razovoju.

"Ovaj čin je nešto što nam vraća osmijeh na lice. Djeca se uvijek vesele svim gostima, posebice maskoti Kupa kontinenata Marinu na čijoj su izradi predano radila. U ovom dnevnom centru trenutno je 118 djece koja sudjeluju u osam raznih radionica i svi oni su pod stalnom pažnjom naših stručnjaka. Mi se ovom prigodom zahvaljujemo organizatorima Kupa na njihovoj pomoći i prigodi da budemo dio cijelog projekta" rekla je ravnateljica Pleadin Raić.

Voditeljica likovne radionice Snježana Čotić istaknula je kako su maleni štićenici uložili mnogo truda u izradu maskote pa im je drago da je njihov na koncu izabran. "Marino je veseli galeb, s veselim bojama, a izradila su ga vesela djeca. Svima nama je zadovoljstvo raditi s njima, nasmijani su bez obzira na sve poteškoće i uvijek su spremni za učenje i rad".

"Naravno da nam je veliko zadovoljstvo dati mali doprinos za štićenike centra. Kada sam vidio kako se raduju dolasku Marina bilo mi je još draže što što smo došli odati priznanje ovoj vrijednoj ustanovi i zahvaliti im na inspiraciji", rekao je direktor Kupa Siniša Ergotić.

Štićenici centra razveselili su se prigodnim medaljama koje sui m podijelili predstavnici Kupa, a zatim su rado pozirali s Marinom, maskotom proizašlom iz njihove male, ali vrlo dojmljive radionice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!