Ostali sportovi

Powell otkazao Split

Maja Giljanović • subota, 21.08.2010.
Powell otkazao Split
Foto: Duje Bonačić

Nakon Usaina Bolta na preuranjene praznike se uputio i Asafa Powell. Bivši je svjetski rekorder na 100 metara zbog ozljede aduktora prethodnih 15 dana otkazao nastup na mitinzima Dijamantne lige u Stockholmu i Londonu, a sada su istu sudbinu doživjeli i miting u Berlinu, završnica Dijamantne lige u Bruxellesu i Kup kontinenata na splitskom Poljudu.

Nastup Asafe Powella na Kupu kontinenata u Splitu je otkazan zbog ozljede aduktora bivšeg svjetskog rekordera na 100 metara, čovjek koji je svjetski rekorder po broju utrka i ispod 10 i ispod 9,90 sekundi na Poljudu je bio najavljen u reprezentaciji Amerika na 200 metara zajedno s Walterom Dixom, ali ozljeda zbog koje je prethodna dva tjedna otkazao i Stockholm i London se pokazala jačom.

Treći najbrži sprinter u povijesti (iza Usaina Bolta i Tysona Gaya) Powell je otkazao i sutrašnji nastup na mitingu u Berlinu, ali i završnicu Dijamantne lige u Bruxellesu 28. kolovoza zbog čega će ostati bez prvog mjesta u ukupnom poretku u Dijamantnoj utrci.

Vezane vijesti

27-godišnjak je zaradio dijamante u Dohi, Oslu i Rimu, osvojio je drugo mjesto u Gatesheadu i Parizu i izbio na čelo poretka dva boda ispred Gaya i Richarda Thompsona na diobi drugog mjesta, ali uvjet za osvajanje novčane nagrade od 40.000 $ i trofeja nastalog u radionici najprestižnije draguljarnice na svijetu Beyera je nastup u Bruxellesu za šest dana.

Organizatori Kupa kontinenata ostali su bez najveće zvijezde, ali tartan na Poljudu među ostalima će opipati trostruki europski prvak (100, 200 i 4x100 metara) i prvi bijelac u povijesti ispod 10 sekundi na 100 metara Christophe Lemaitre, svjetski rekorder i olimpijski pobjednik na 110 metara s preponama Dayron Robles i treći najbrži čovjek u povijesti na 110 metara s preponama (iza Roblesa i Liu Xianga) David Oliver.

U Split 4. i 5. rujna stižu osvajači ukupno 50 olimpijskih i 132 svjetske medalje poput primjerice svjetskog i dvostrukog europskog prvaka i dvostrukog olimpijskog pobjednika u bacanju koplja Andreasa Thorkildsena, a domaćini su im europska i dvostruka svjetska prvakinja u skoku u vis Blanka Vlašić, europske prvakinja u bacanju diska Sandra Perković i šestoplasirani finalu EP-a u bacanju kugle Nedžad Mulabegović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley21.08.2010. u 20:07
    kao da sam znao da će se nešto slično tome dogoditi...točno sam znao da će prije splita još jedna od zvijezdi odustati, a najviše sam se bojao powella...
    Weasley