Ostali sportovi

Nositelji teško u drugi krug

Sportnet • subota, 21.08.2010.
Nositelji teško u drugi krug

Završen je prvi dan 4. Međunarodnog turnira u odbojci na pijesku "Roko BP Cup" koji je prošao je bez većih iznenađenja...

Tijekom jutra odigrane su kvalifikacije za ulazak u glavni dio turnira koji su izborili Tomislav Mudrovčić/Kruno Ravnjak, Aljoša Novak/Tadej Kramar, Goran Brozić/Dalibor Tota i Dario Šoš/Dominko Stražić. Nakon kvalifikacija u prvoj utakmici 1. kola glavnog dijela turnira koji se igra po sustavu "dvostrukog repasaža" Ravnjak i Mudrovčić su dobro namučili prve nositelje turnira Bedrača i Gracina. Igrala su se tri seta, a pobjeda je na kraju ipak otišla na stranu slovensko-hrvatskog para (21:17, 17:21, 15:10).

Iako se očekivao jači otpor i neizvjesnost do samog kraja između Šoša i Stražića protiv braća Nojić, to se ipak nije dogodilo. Željko i Darko Nojić su za nešto više od pola sata svladali osječko-porečku kombinaciju s 2:0 u setovima (21:18, 21:12). U trećem susretu glavnog turnira "Roko BP Cupa" Matija Brlas i Ivor Božić nisu htjeli ništa prepustiti slučaju. Uvjerljivo su dobili riječki par, Dalibora Totu i Gorana Brozića s 2:0. Dvaput po 21:15.

Najteže u prvom krugu je ipak bilo drugim nositeljima turnira Krešimiru Periću i Grgi Trimčevskom koji su se dobro "oznojili" protiv slovenskog para Aljoše Novaka i Tadeja Kramara. Posljednja utakmica dana se odužila u tri seta (21:17, 19:21, 17:15).

Sutrašnji dan se nastavlja utamicama neporaženih iz prvog kola, odnosno prva četiri nositelja turnira. U prvom susretu dana igraju prvi nositelji Jure Peter Bedrač i Matija Gracin protiv braće Željka i Darka Nojića dok će drugi meč dana igrati Matija Brlas i Ivor Božić protiv Krešimira Perića i Grge Trimčevskog. U utakmicama poraženih iz prvog dana svoju će priliku za ostanak među najboljima tražiti Mudrovčić i Ravnjak protiv Šoša i Stražića kao i Brozić i Tota protiv Slovenaca Novaka i Kramara. Turnir se u nedjelju nastavlja u 10 sati, a finale Roko BP Cupa je predviđeno za 18 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka na pijesku
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!