Europska liga, skupina D, 2. kolo, 30.09.2010, 21:05 h
Villarreal
Villarreal 2:1 Club Brugge
Club Brugge

Video: Villarreal iskoristio igrača više

Damir Žbulj • četvrtak, 30.09.2010.
Video: Villarreal iskoristio igrača više
Foto: EPA

Villarreal je nakon poraza u Zagrebu na svom El Madrigalu dočekao belgijski Brugge, očekujući prvu pobjedu u ovosezonskom natjecanju po skupinama Europske lige...

Juan Carlos Garrido ovaj put nije napravio pogrešku kao u Zagrebu pa su od prve minute zaigrale glavne zvijezde momčadi, Rossi i Cazorla. Ipak, Brazilac Nilmar svoju je priliku čekao s klupe. U gostujućoj momčadi standardno je u početnom sastavu zaigrao naš Perišić.

Utakmicu je prilikom otvorio Altidore. Već u četvrtoj minuti puca s ruba 16-erca, ali njegov udarac ide ravno u vratara De Vliegena. Gosti su zaprijetili u 14. minuti iz svojeg najopasnijeg oružja – prekida. Oštar slobodni udarac s desne strane izvodi Vargas no nitko ne zahvaća loptu i ona prolazi pored gola domaćih. Altidore je svoju drugu priliku promašio 18. minuti prvog dijela. Okomitom loptom odlično ga pronalazi Cani, Amerikanac izlazi sam ispred vratara, ali ponovno puca ravno čuvara mreže gostujuće momčadi.

Igrala se 25. minuta, a Brugge ostaje s igračem manje. Nakon jednog prekršaja i međusobnog natezanja, Vargas dobiva izravni crveni karton zbog navodnog udaranju u glavu Canija. On kao pokošen pada na travnjak te tako uspijeva isprovocirati isključenje gostujućeg igrača. Loše suđenje Layushkina se nastavlja u 32. minuti susreta. Blondel brutalno starta na Canija, poput Taylora na našeg Eduarda. Blondel prolazi samo s javnom opomenom dok Canija iznose s terena na nosilima s vjerojatnim prijelomom noge. Umjesto njega u igru ulazi Jefferson Montero.

Villarreal je pred kraj poluvremena uspio uspostaviti terensku inicijativu te su domaći polako počeli sužavati obruč oko gola gostiju. U 39. minuti udarac Capdevile završava u bloku, a samo minutu kasnije ubačaj Rossija s lijeve strane Altidore ne uspijeva pospremiti u mrežu. U nastavku akcije, iz kornera, lijepa kombinacija Villarreala. Capdevila pronalazi Rossija, kojem nije bilo teško, s pet metara, pogoditi za 1:0.

U očekivanju kraja prvog poluvremena, u drugoj minuti sudačke nadoknade, šok za domaću momčad. Slobodan udarac izvodi Blondel, a nakon vjerojatnog prekršaja nad vratarom domaćih Lopezom, lopta se odbija do Donka koji iz neposredne blizine iznenađujuće poravnava rezultat na 1:1.

U nastavku utakmice Villarreal je odlučno krenuo po vodeći zgoditak i već u 56. minuti ponovno su u vodstvu. Lijepa akcija nakon kornera domaće momčadi završila je ubačajem Montera, a Gonzalo na petercu nadvisuje svog čuvara i glavom zabija za 2:1.

Nakon postignutog pogotka domaći sastav je uspostavio svoju prepoznatljivu igru te mirno kontrolirao utakmicu. Povremeno su bili opasni pred golom Bruggea, ali nisu uspjeli rezultatski uvjerljivije svladati goste iz Belgije.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

PAOK1:0Dinamo
Villarreal2:1Club Brugge
1Villarreal 68:5+312
2PAOK 65:3+211
3Dinamo 64:5-17
4Club Brugge 64:8-43

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis01.10.2010. u 03:06
    to sam i ja mislio -- ali dinamo zahvaljujući boljoj gol razlici ostaje prvi, iako sada nema bodovno prednost.
    cameosis
  • Obrisan korisnik01.10.2010. u 00:58
    šteta bolje bi bilo da su neriješeno odigrali
    Obrisan korisnik