Nogomet

Sevilla bolja u Dortmundu

Mirza Seferagić • četvrtak, 30.09.2010.
Sevilla bolja u Dortmundu
Foto: EPA

U skupinama H, I i J Europske lige najzanimljiviji dvoboj bio je onaj između Borussije iz Dortmunda i Seville, a pobjedu su odnijeli Španjolci pogotkom Luce Cigarinija. U drugoj utakmici iste skupine PSG je u Parizu svladao ukrajinski Karpaty s 2:0. U skupini H Stuttgart je na gostovanju slavio protiv Odensea s 2:1, a švicarski Young Boys je kod kuće bio bolji od Getafea s 2:0. A u skupini I Sampdoria je svladala Debrecen s 1:0 dok je PSV bio bolji od ukrajinskog Metalista s 2:0.

Skupina H

Odense - Stuttgart 1:2 (Johansson '78; Kuzmanović '72, Harnik '86)

Stuttgart je u ovoj utakmici bio puno bolji i, iako su imali nekoliko jako dobrih prilika već u prvom poluvremenu, na prvi se pogodak moralo čekati sve do 72. minute kada srpski reprezentativac Kuzmanović dovodi Švabe u vodstvo. No, domaći su se brzo pribrali te golom Johanssona u 78. dolaze do 1:1. Johansson je na putu do gola uspio prijeći trojicu igrača u solo prodoru. Ali u 86. minuti pobjedu Stuttgartu donosi Harnik udarcem iz daljine. Stuttgartu je bila druga pobjeda u isto toliko utakmica, a imaju i odličnu gol razliku od 5:1.

Young Boys - Getafe 2:0 (Degen '11, '64)

Švicarski Young Boys, kojeg vodi Vladimir Petković, odnio je pobjedu u utakmici koja je bila vrlo neizvjesna. David Degen postigao je oba pogotka na utakmici, a prvi već u 11. minuti nakon sjajne asistencije Suttera koji je nedavno postao i reprezentativac Švicarske. Drugi pogodak na utakmici Degen je postigao u 64. minuti i to opet nakon asistencije Suttera. Getafe je odigrao vrlo dobru utakmicu, ali večeras nisu imali sreće. U nekoliko navrata obrana Young Boysa je spašavala svoja vrata izbacivanjem lopte s gol crte. I dok su Španjolci promašivali Švicarci su pogađali.

Skupina I

Sampdoria - Debrecen 1:0 (Pazzini '18(pen))

Jedini pogodak na ovoj utakmici postigao je Giampaolo Pazzini iz kaznenog udarca nakon što baš njega u svom šesnaestercu srušio Zsolt Laczko. Talijani su bili bolji u ovoj utakmici dok su se Mađari mogli zadovoljiti s nekoliko poluprilika. Nakon katastrofe u prvom kolu protiv Metalista (0:5 poraz kod kuće) Mađari nisu došli u Italiju s puno nadanja, no na kraju su ipak dobro prošli.

Metalist - PSV 0:2 (Dzsudzsak '27(pen), Engelaar '30)

Balasz Dzsudzsak doveo je PSV u vodstvo u 27. minuti i to iz kaznenog udarca. Krivac za taj jedanaesterac bio je Cristian Villagra koji je odmah potom bio i isključen. Domaći nakon toga nisu imali nikakvih šasni, a samo četiri minute kasnije na 2:0 povisio je nizozemski reprezentativac Engelaar. U drugom su se poluvremenu domaći potpuno zatvorili te ih je samo velika nepreciznost gostiju spasila od težeg poraza.

Skupina J

Borussia Dortmund - Sevilla 0:1 (Cigarini '45+1)

Iako je Borussia bila puno bolja momčad na terenu, ipak nisu osvojili niti jedan bod nakon ove utakmice. Tokom prvog poluvremena bila je ovo jednosmjerna utakmica, a tri vrlo dobre prilike za Borussiju promašio je Paragvajac Barrios. I nakon još nekoliko propuštenih prilika kazna je stigla u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, a strijelac je, nakon jednog biljara u šesanaetsercu domaćina, bio Luca Cigarini.

Početkom drugog poluvremena stvari postaju još lošije po domaćina jer je u 49. minuti isključen Schmelzer nakon zarađenog drugog žutog kartona. No, domaći se ipak ne predaju već do kraja utakmice stvaraju još nekoliko dobrih prilika, međutim, ne uspijevaju ih kapitalizirati te bodovi odlaze u Sevillu.

PSG - Karpaty 2:0 (Jallet '4, Nene '20)

Utakmica nije mogla bolje početi za domaćine koji su poveli već u 4. minuti fenomenalnim pogotkom Christophea Jalleta iz daljine. A u 20. minuti bilo je već 2:0 nakon što je Nene iskoristio loše izbacivanje lopte gostujuće obrane te s ruba šesnaesterca pogađa za nova tri boda Parižana. Ukrajinci su imali i svojih nekoliko dobrih prilika, no loša realizacija spriječila ih je u postizanju pogotka. Sve u svemu, Francuzi su bili daleko bolji te su zasluženo slavili.

Europska liga, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Odense BK1:2Stuttgart
Young Boys2:0Getafe
1Stuttgart 616:6+1015
2Young Boys 610:1009
3Getafe 64:8-47
4Odense BK 68:14-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!