Vodeni sportovi

Jovanović i Straga u polufinalu, Gerbec im se pridružio

Branimir Korać • subota, 24.11.2012.
Jovanović i Straga u polufinalu, Gerbec im se pridružio
Foto: Sandro Donda

Troje hrvatskih plivača nastupilo je uspješno u subotnjim kvalifikacijama na Europskom prvenstvu u malim bazenima u francuskom Chartresu. Nikša Roki i Ivan Duran jedini nisu uspjeli ući u poslijepodnevni program...

Sanja Jovanović i Dominik Straga plasirali su se u polufinale utrka na 50 leđno i 100 mješovito dok je Saša Gerbec ostvario 16. rezultat kvalifikacija, jednako kao i slovački predstavnik te je trebao rasplivavati za posljednje mjesto u polufinalu.

Jovanović je na 50 leđno ostvarila 12. vrijeme kvalifikacija isplivavši 27.99. Bilo je to 84 stotinke sporije vrijeme od najbrže Francuskinje Laure Manaudou koja je uz Nizozemku Kiru Toussaint dominirala kvalifikacijama. Inače, Jovanović je aktualna svjetska rekorderka u ovoj disciplini s rezultatom 25.70 koji je ostvarila u Istanbulu prije tri godine.

U polufinalu je i Dominik Straga koji je također ostvario 12. vrijeme kvalifikacija i to u utrci na 100 mješovito. Straga je s isplivanih 54.37 bio 1.95 sekundi sporiji od najbržeg Rusa Vladimira Morozova koji je potvrdio nastupom u kvalifikacijama da je veliki favorit za zlatno odličje. Morozov je bio gotovo sekundu i pol brži od drugoplasiranog, a najveći konkurent za zlato trebao bi mu biti Slovenac Peter Mankoč. Nikša Roki je u istoj disciplini zauzeo 24. mjesto s rezultatom 55.66, a za polufinale mu je trebalo gotovo sekundu bolje vrijeme.

Uspješan nastup upisao je i Saša Gerbec na 50 prsno koji je isplivao 16. vrijeme kvalifikacije, jednako kao i Slovak Tomas Klobučnik. Njih dvojica su trebali rasplivavanjem odlučiti o posljednjem koji ulazi u polufinale, međutim došlo je do odustajanja jednog od plivača što im je donijelo prolaz u polufinale. Inače, Gerbec je bio sporiji 83 stotinke od najbržeg Alexandera Hetlanda iz Norveške. Naš predstavnik je ovu dionicu isplivao za 27.35. Ante Križan je bio 28. s 27.90, a Ivan Đuran je bio 33. s vremenom 28.11.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2012. u 15:47
    U disciplini 50m prsno nastupio je još jedan naš predstavnik, Ante Križan, i zauzeo 28. mjesto s vremenom 27.90. Također, Ivan je Đuran, a ne Duran. Siguran sam da nekom tamo Kramariću ne biste krivo napisali ime tako da vas molim da te tri rečenice godišnje koje napišete o plivanju barem budu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik