Košarka

Cibona i Cedevita do prednosti u polufinalnoj seriji protiv Šibenika i Splita

Branimir Korać • nedjelja, 07.05.2017.
Cibona i Cedevita do prednosti u polufinalnoj seriji protiv Šibenika i Splita
Foto: FaH

Na vidiku je novo finale hrvatskog prvenstva između Cedevite i Cibone. Oba zagrebačka kluba u prvim susretima polufinala doigravanja upisala su gostujuće pobjede i tako poništili prednost domaćeg terena koju su imali Split i GKK Šibenik...

I dok je s Jollyjem ove sezone imala problema, Cibona je upisala sve pobjede protiv GKK Šibenika. Nakon što je razmontirala Šibenčane u prvom ovosezonskom srazu u Zagrebu, u naredna tri dvoboja u Šibeniku slavila je uz dosta muke, ali ipak u završnicama susreta izvlačila pobjedu.

Prije manje od mjesec dana slavila je u posljednjoj sekundi susreta, ovaj put nešto ranije osigurala je pobjedu, međutim ponovno je za nju utrošila podosta energije.

Šest i pol minuta prije kraja Cibona je imala ugodnih devet poena prednosti da bi Domagoj Bašić i Roko Badžim potpuno vratili domaćina u igru.

S druge strane tricaški raspoložen Domagoj Bošnjak četiri i pol minute prije kraja vratio je Cibonu na 64:57 nakon čega gosti upadaju u napadačku crnu rupu.

Šibenčani rade seriju 8:0 i preuzimaju vodstvo u posljednjoj minuti, ali Luka Žorić vraća prednost na stranu Cibone i odvodi je do pobjede 70:67.

Žorić je susret završio s 22 poena i šest skokova, a Željko Šakić dodao je 18 poena, osam skokova i pet asistencija. Kod Šibenčana Ivan Siriščević ubacio je 14 poena, a po 11 su dodali Miralem Halilović (devet skokova) i Izzet Turkyilmaz.

Cedevita je imala još lakši posao u Splitu gdje je nadigrala domaćina s 97:78. Splićani se nisu mogli nositi s kvalitetom i širinom Cedevite koja je potpuno dominirala dvobojem.

Gosti su ubacili 14 trica iz 26 pokušaja, imali su 11 skokova više i nisu dopustili domaćinu da im zaprijeti.

Vrlo brzo Cedevita se odvojila, već do poluvremena otišla je do 15 poena prednosti da bi u drugom dijelu bez ikakvih problema održavala stečenu prednost.

Predvodili su je Filip Krušlin s 21 poenom (5/8 trica), s po 16 poena Marko Tomas (sedam asistencija) i Džanan Musa, Miro Bilan s 14 poena i 11 skokova te Toni Katić s 13 poena i deset asistencija. Kod Splita Goran Filipović ubacio je 17 poena, a Mate Kalajžić 16.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!