Rukomet

Šok u Kielu: Wetzlar pregazio domaćina, Hannover uhvatio lidera, odlični Martinović i Ivić

Mihaela Bradovski • nedjelja, 22.12.2019.
Šok u Kielu: Wetzlar pregazio domaćina, Hannover uhvatio lidera, odlični Martinović i Ivić
Foto: EPA

Nedjeljni program u Bundesligi donio je neočekivani teški poraz Kiela čime je Hannover Burgdorf novom pobjedom uhvatio priključak...

Nekoliko iznenađenja donio je nedjeljni program u Bundeligi pa je tako Erlangen bio bolji od Füchsea s 34:29. Berlinska momčad zadnji put je bila u egalu u 34. minuti kada je poravnala na 14:14, nakon toga konstantno je pokušavala uhvatiti priključak, ali nije uspjela.

Nikolas Katsigiannis je skupio 12 obrana, a prvo ime kod domaćina bio je Šime Ivić sa sedam golova. Šest je dodao Florian Von Gruchalla, a po pet Johannes Sellin, Nico Büdel i Nikolai Link. Kod Füchsea Paul Drux postigao je osam golova, Mijajlo Marsenić šest, a Marko Kopljar jedan.

Očekivanu pobjedu, iako vrlo tijesnu, upisao je Hannover Burgdorf protiv Balingena. Svladao ga je s 35:33 i tako nastavio s odličnim rezultatima. Do raja je domaćin pokušavao zakomplicirati susret, ali nije uspio.

Po šest golova kod Hannovera postigli su Ivan Martinović i Morten Olsen, Cristian Ugalde dodao je pet golova, a Ilija Brozović tri. U domaćem sastavu Jona Schoch zabio je deset golova, a Vladan Lipovina devet.

Pravi šok u Kielu gdje je Wetzlar pregazio domaćina s 27:20. Junak Wetzlara bio je Tibor Ivanišević koji je skupio 19 obrana, više nego dvostruko više od obojice Kielovih vratara zajedno.

Stefan Čavor zabio je sedam golova, šest je dodao Emil Frend, a pet Kristian Björnsen. Kod Kiela Niclas Ekberg zabio je osam golova, a Domagoj Duvnjak jedan.

Tri gola Marina Marića nisu spasila Melsungen od poraza kod Magdeburga 26:25.

Bundesliga, 18. kolo:
Erlangen - Füchse Berlin 34:29
Balingen - Hannover Burgdorf 33:35
Kiel - Wetzlar 20:27
Magdeburg - Melsungen 26:25
Minden - Beegischer 26:23

Rezultati by SofaScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!