Košarka

Crvena zvezda osvojila naslov pobjednika ABA lige

Petar Jenjić • nedjelja, 19.05.2024.
Crvena zvezda osvojila naslov pobjednika ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su naslov pobjednika ABA lige po sedmi put u povijesti. U trećoj finalnoj utakmici ponovno su svladali Partizan...

Posljednja dva finala ABA lige odlučena su majstoricom Partizana i Crvene zvezde, a obje ekipe uzele su po jedan naslov. Ove sezone finalna serija završila je ipak nešto ranije od možda predviđenog.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Crvena zvezda odigrala je odlično doigravanje, do finala stigla bez poraza, a u finalu slavila s 3-0 protiv najvećeg rivala. Večeras je kao službeni gost upisala pobjedu rezultatom za svoju sedmu regionalnu titulu.

Iako je veći dio utakmice bio izjednačen, dojam je bio da je Zvezda kontrolirala rezultat. Partizan je bio blizu u posljednjoj četvrtini, s minus deset (55:65) došao na dva koša zaostatka (68:70), ali više od toga nije išlo.

Zvezdu su s po 12 poena predvodili Luka Mitrović (osam skokova) i Rokas Giedraitis, dok je Yago Dos Santos dodao 11 koševa.

Najbolji je kod Partizana bio Aleksa Avramović sa 17 koševa. Jaleen Smith dodao je šest poena (2/2 za dva, 0/6 za tricu), slobodna bacanja 2/3) i jedan skok za 18 minuta u igri.

ABA liga, finale:
Partizan - Crvena zvezda 76:82 (0-3)

FOTO: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

ABA liga, doigravanje

finale

Crvena zvezda85:82Partizan
Crvena zvezda80:73Partizan
Partizan76:82Crvena zvezda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!