Rukomet

Raspoloženi Borbely zaustavio Mandalinića u zadnjim sekundama i donio Tatabanyi veliki bod

Mihaela Bradovski • petak, 14.02.2020.
Raspoloženi Borbely zaustavio Mandalinića u zadnjim sekundama i donio Tatabanyi veliki bod
Foto: Pixsell

U susretu drugog kola skupine D EHF kupa Tatabanya je u Berlinu remizirala s Füchseom 27:27. Imao je domaćin zadnji napad, dobro je izradio poziciju za šut, ali Adam Borbely pročitao je pokušaj Stipe Mandalinića...

Nakon što su u prvom kolu upisali pobjede protiv Aixa i La Rioje, Füchse i Tatabanya međusobno su se susreli u drugom kolu grupne faze EHF kupa. U tijesnom dvoboju na kraju nije bilo pobjednika, a i jedni i drugi žale za bodovima.

Nijemci su proteklih dana bili u euforiji nakon dovođenja Dainisa Krištopansa, međutim on im neće biti od pomoći u ovom natjecanju već je isključivo stigao za Bundesligu. Bio je na tribinama Max-Schmelling arene u ovom dvoboju i mogao je vidjeti i dobre i loše stvari u domaćoj igri.

Tatabanya se od početka postavila čvrsto i stvarala probleme Füchseu, ali nijednom se nije uspjela odvojiti na neku značajniju prednost. U prvom poluvremenu imačla je tri gola prednosti što je bila i najveća razlika da bi u drugom dijelu maksimalna prednost izbnosila plus dva i to za Tatabayu n samom početku. kasnije su se momčadi izmjenjivale u vodstvu i nitko nije uspio prelomiti dvoboj na svoju stranu.

U samoj završnici dosta se griješilo, praktički zadnje četiri minute pogodaka nije bilo, a u zadnjem napadu na susretu Stipe Mandalinić iz dobre pozicije nije uspio zabiti, Adam Borbely obranio je njegov šut i osigurao bod Mađarima. Tako je sigurno kako će ove dvije momčadi i nakon oog kola ostati poravnate na vrhu skupine.

Jacob Holm sa šest golova bio je najefikasniji kod domaćina, pet je dodao Johan Koch, a po četiri su zabili Marko Kopljar i Mandalinić. Kod Tatabanye Uros Borzas zabio je devet golova, a Jozsef Holpert šest.

EHF kup, skupina D, drugo kolo:
Füchse Berlin - Tatabanya 27:27

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!