Rukomet

Hrvoje Horvat naslijedio Červara na klupi reprezentacije

Branimir Korać • četvrtak, 28.01.2021.
Hrvoje Horvat naslijedio Červara na klupi reprezentacije

Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza prihvatio je ostavku Line Červara na mjestu izbornika hrvatske muške seniorske reprezentacije. Za novog izbornika imenovan je Hrvoje Horvat, dosadašnji Červarov pomoćnik...

Kao što su iz Saveza i poručili, ime novog izbornika hrvatske rukometne reprezentacije postalo je brzo poznato. Lino Červar najavio je kako odlazi iz reprezentacije odmah nakon Svjetskog prvenstva kada je uvidio da reprezentacija ne igra dobro, s Upravni odbor HRS-a prihvatio je njegovu ostavku.

Na stolu pred Upravnim, odborom bila su tri imena, Slavko Goluža, Hrvoje Horvat i Ivano Balić. Balić nije prošao jer nema potrebnu diplomu, a za Horvata su bili svi osim jednog člana koji je bio protiv i jednog koji je bio suzdržan.

Horvat je već jako dugo u sustavu Saveza, bio je izbornik juniorske reprezentacije, a kluspku karijeru nakon Dubrave nastavio je u Nexeu gdje je i danas prvi trener.

"Hvala Upravnom odboru koji mi je ukazao povjerenje, iznimno sam sretan. Želio bih se zahvaliti i cijelom Hrvatskom rukometnom savezu za ovih osam godina koliko sam radio s mlađim dobnim uzrastima i kao pomoćnik Line Červara. Kroz sve te godine skupio sam puno iskustva i znanja i vjerujem da će mi ono pomoći u vođenju hrvatske muške seniorske reprezentacije. Hvala dakako i gospodinu Lini Červaru koji me predložio. Svjestan sam kolika je to odgovornost i obveza, ali vjerujem da mogu odgovoriti svim izazovima i uspješno voditi Hrvatsku", izjavio je Horvat za službenu stranicu Hrvatskog rukometnog saveza.

Pred Horvatom je odmah težak posao, olimpijske kvalifikacije gdje će Hrvatska igrati protiv Francuske, Portugala i Tunisa.

FOTO: HRS/Jozo Čabraja/kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • chepo29.01.2021. u 07:52
    Konačno kulturno imenovanje na kulturan način
    chepo