Nogomet

Barišić zabio dva penala za pobjedu Rangersa, Ajax okrenuo Lille

Matej Kačan • četvrtak, 18.02.2021.
Barišić zabio dva penala za pobjedu Rangersa, Ajax okrenuo Lille

Ni u drugom terminu Europske lige nije nedostajalo uzbuđenja, a nama najinteresantniji je bio susret Antwerpa i Rangersa u kojem su nakon mnogo preokreta slavili gosti uz dva pogotka Borne Barišića iz kaznenih udaraca...

Nakon što je prvi set utakmica Europske lige oduševio i donio mnogo pogodaka i uzbuđenja, ništa slabije nije bilo ni u drugom terminu. U sedam utakmica pala su 23 pogotka, a najviše su se mreže tresle u Antwerpu gdje su Glasgow Rangersi svladali domaći Antwerp s 4:3.

Mirovao je semafor do 38. minute kad Joe Aribo sjajno pogađa iz daljine za 1:0, ali onda slijedi prvi preokret. Felipe Avenatti u 45. i Lior Refaelov iz kaznenog udarca u sedmoj minuti nadoknade prvog dijela donose 2:1 za domaće.

No, penal je sviran i u 59. minuti za goste kad prvi pogodak s bijele točke postiže Borna Barišić, dok u 66. Martin Hongla podiže na 3:2 za domaćina. Imali su Rangersi još jedan povratak, a ovaj put i preokret u sebi. U 83. je pogodio Ryan Kent, a u 90. Škoti imaju novi penal koji opet zabija Barišić te tako postaje heroj.

Pritom je Antwerp ostao s igračem manje nakon drugog žutog Abdoulayea Secka, ali ipak u nadoknadi domaćin ima zlatnu priliku za 4:4. No, Koji Miyoshi je pogodio vratnicu.

Gotovo pa jednako uzbudljivo bilo je na susretu Moldea i Hoffenheima koji se igrao na neutralnom terenu. Tamo je briljirao Munas Dabbur koji je za Hoffenheim zabio u osmoj i 28. minuti za 2:0, a onda je nakon pogotka Martina Ellingsena asistirao Christophu Baumgartneru za 3:1 do poluvremena.

No, u drugom dijelu se Norvežani vraćaju, a Dabbur postaje tragičar jer je zapucao jedanaesterac u 63. minuti koji bi donio 4:1. U posljednjih pola sata se to osvetilo Nijemcima jer Erik Ulland-Andersen smanjuje na 3:2 u 70. minuti, a David Fofana u 74. izjednačava na 3:3. Andrej Kramarić nije igrao zbog ozljede.

Lille je upisao opasan kiks na domaćem terenu i doveo se na rub ispadanja. Timothy Weah je doveo Francuze u vodstvo protiv Ajaxa u 72. minuti, ali onda slijedi preokret u završnici. Dušan Tadić je zabio s 11 metara u 87. dok je Brian Brobbey dvije minute kasnije preokrenuo na 2:1 za Nizozemce. Domagoj Bradarić ušao je u igru u 83. minuti

S dva brzopotezna pogotka je Granada šokirala Napoli i barem malo popravila loš europski tjedan za španjolski nogomet. Yanger Herrera u 19. i Kenedy u 21. bili su junaci susreta. I Arsenal je u gostima prvi primio pogodak kad je Pizzi u 55. zabio za Benficu, ali je Saka već dvije minute kasnije izjednačio i u London se ide s 1:1.

Gostujuće 2:0 pobjede su ostvarili Šahtar kod Maccabija golovima Alana Patricka i Tetea te Villarreal kod Salzburga preko Alcacera i Nina i trebalo bi se dogoditi čudo da ove dvije ekipe ne prođu dalje nakon uzvrata kod kuće.

Europska liga, nokaut faza

1/16 finala - prve utakmice

Dynamo Kijev1:1Club Brugge
Braga0:2Roma
Crvena zvezda2:2Milan
Krasnodar2:3Dinamo
Olympiakos4:2PSV Eindhoven
Real Sociedad0:4Manchester United
Slavia Prag0:0Leicester City
Wolfsberger1:4Tottenham
Young Boys4:3Bayer Leverkusen
Antwerp3:4FC Rangers
Benfica1:1Arsenal
Granada2:0Napoli
Lille1:2Ajax
Maccabi Tel Aviv0:2Šahtar
Molde3:3Hoffenheim
Salzburg0:2Villarreal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!