Nogomet

Roma opet svladala Šahtar, Arsenal i Granada dalje usprkos porazima

Matej Kačan • četvrtak, 18.03.2021.
Roma opet svladala Šahtar, Arsenal i Granada dalje usprkos porazima

Uz susret Dinama i Tottenhama, u ranijem terminu Europske lige su odigrana još tri susreta, a svoje plasmane u četvrtfinale su zahvaljujući dobrim prednostima iz prvih susreta potvrdili Arsenal, Granada i Roma...

Iako su na svom terenu u Londonu izgubili u uzvratu, nogometaši Arsenala su iz prvog susreta kod Olympiakosa u Pireju izgradili preveliku prednost da bi bili zabrinuti porazom. Grci su na Emiratesu slavili s 1:0, ali je Arsenal imao 3:1 prednost i s 2:0 bi bio siguran sudionik četvrtfinala.

Arsenal je i u drugom susretu bio napadački nastrojen i bio je bolja momčad na terenu, ali nije bilo pogodaka u prvom dijelu. Olympiakos je neke promašaje Arsenala kaznio u 51. minuti kad je Youssef El Arabi pogodio za 1:0. Obranio je Olympiakos i do kraja tu pobjedu, ali do kompliciranja dvomeča nije stigao. Još teži je posao za Grke postao u 82. minuti kad je Ousseynou Ba dobio drugi žuti karton.

Uz poraz je dalje prošla i Granada koja je u Mađarskoj na Puskas Areni poražena od Moldea s 2:1, ali je španjolska momčad iz prvog susreta donijela 2:0. Poveli su Norvežani autogolom Jesusa Valleja koji je pokušao izbiti jednu loptu, ali je pogodio svoju mrežu.

Da ne bude neke guste završnice i drame se pobrinuo iskusni Roberto Soldado koji je u 72. pospremio ubačaj Herrere za 1:1 te je maksimalno otežao posao za Molde pogotkom u gostima. Slavili su na kraju Norvežani pogotkom s 11 metara Eirika Hestada u 90. minuti, ali nedovoljno za išta osim časnog oproštaja.

Roma je zato u uzvratu bila maksimalno ozbiljna te je nakon 3:0 pobjede na domaćem terenu upisala i drugu pobjedu protiv Šahtara. U Kijevu je junak Rimljana bio Borja Mayoral s golovima u 48. i 72. minuti, dok je pogodak Moaresa u 59. minuti bio debelo nedovoljan Ukrajincima.

Europska liga, osmina finala:
Arsenal - Olympiakos 0:1
Molde - Granada 2:1
Šahtar Roma 1:2

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Arsenal0:1Olympiakos
Dinamo3:0 *Tottenham
Molde2:1Granada
Šahtar1:2Roma
Milan0:1Manchester United
FC Rangers0:2Slavia Prag
Villarreal2:0Dynamo Kijev
Young Boys0:2Ajax

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!