Rukomet

Balić: 'Zakačio nas je virus, ali moraš se prilagoditi koliko možeš'

Branimir Korać • utorak, 25.01.2022.
Balić: 'Zakačio nas je virus, ali moraš se prilagoditi koliko možeš'
Foto: Pixsell

Ivano Balić zadovoljan je onim što je Hrvatska prikazala na ovom Europskom prvenstvu, posebno činjenicom da su neka nova imena pokazala da mogu...

Hrvatska se pobjedom protiv Islanda vratila "u normalu", dva vezana poraza u drugom krugu nije nešto na što smo navikli.

"Imali smo dva kiksa, dvije utakmice koje smo izgubili, napokon smo se vratili pobjedama i sretni smo i dobro se osjećamo", ističe Balić nakon pobjede protiv Islanda za HRT.

Niti protiv Islanda nije dobro krenulo.

"Nismo se snašli u početku, imali smo malih problema u napadu, onda smo uhvatili priključak. U drugom dijelu smo jedno 15 minuta igrali perfektno u obrani, ali normalno je da se obrana malo umori i tu smo imali opet malo problema u sedam na šest, ali izvukli smo se."

Kompletno Prvenstvo igrano je u teškim uvjetima, a jedini veliki kiks je poraz od Crne Gore.

"Promijenili smo 30 igrača i sve vam je jasno. Počne jedna ekipa pa dođe druga, treća četvrta. U svemu tome smo se i dobro snašli. Imali smo tu slabu utakmicu protiv Crne Gore gdje bih rekao da su Crnogorci bili jako dobri. Nismo mi bili toliko loši koliko su oni nas dobro, smireno i pažljivo napadali, plus razlika u obranama golmana bila je velika. Mogu biti zadovoljan s obzirom na sve promjene koje smo imali, momci se i dalje bacaju na glavu i to je najvažnije."

Neki mlađi igrači pokazali su da mogu.

"Jela, Tin i Marta su se našli u ulozi nosioca prvi put i pokazali sui da možemo na njih računati. Još je neke role imao Maraš, pa na krilu Glavaš, pokazali su da se može računati na njih i sada je na njima da što bolje rade u klubovima pa za budućnost neće biti problema."

Na ovom Prvenstvu nema Domagoja Duvnjaka što je apsolutno veliki hendikep.

"Tuguje tamo u Kielu što ne može biti ovdje, hendikep neigranja Duvnjaka smo i zaboravili. Tužan je što ne može biti tu, ali navija, bodri nas, svaku večer se čuje s igračima i duhom je tu."

"Tako je kako je, nas je zakačio virus, moraš se prilagoditi koliko možeš. Sada je krenulo i u drugim reprezentacijama, treba se snaći."

Kao favorita vidi Dance.

"Možda su Danci jer su izgubili najmanje igrača, ostali su rotirali i u svim reprezentacijama ima i dosta mladih igrača koji su dobili veću minutažu, koji možda u nekoj normalnoj situaciji ne bi dobili priliku pa se sada vidi na koga se može računati."

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!